Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμη δύο θάνατοι σήμερα – Στους 127 ο συνολικός αριθμός στη χώρα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμη δύο θάνατοι σήμερα – Στους 127 ο συνολικός αριθμός στη χώρα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ανεβαίνει και άλλο η λίστα των θυμάτων από την πανδημία στη χώρα, καθώς πριν από λίγο επιβεβαιώθηκαν ακόμη δύο θάνατοι σε Αθήνα και Αλεξανδρούπολη.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμα δύο νεκροί εξαιτίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα και έτσι πλέον το σύνολο των θανάτων φτάνει στους 127. Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ένας άνδρας 87 ετών εξέπνευσε στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ».  Όπως έγινε γνωστό ο 87χρονος, έπασχε από Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια και Σακχαρώδη Διαβήτη. Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό από την Αλεξανδρούπολη ότι κατέληξε ασθενής 74 ετών με υποκείμενο νόσημα.

Στα 2.463 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, στο υπουργείο Υγείας. Τα νέα κρούσματα είναι 55 και τα περισσότερα αφορούν υγειονομικές δομές. 52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 66 έτη, 15 εξ αυτών να είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα, ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Περιοριστικά μέτρα: Παρατείνονται έως 4 Μαΐου

Την παράταση για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου, της ισχύος των περιοριστικών μέτρων που θα έληγαν αυτή τη Δευτέρα 27 Απριλίου, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απευθυνθεί στους Έλληνες για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης.

«Μένουμε σπίτι», με κλειστά μαγαζιά και απαγόρευση κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 4 Μαΐου. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Παρατείνονται μέχρι τις 4 Μαΐου όταν τα περιοριστικά μέτρα που έληγαν στις 27 Απριλίου» είπε συγκεκριμένα. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την 4η μέρα του Μαΐου, σχεδόν δυο μήνες απ’ όταν πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και δεν θα ανοίξει καμία επιχείρηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments