Κόσμος

Κορωνοϊός Ρουμανία: Μετά τις 15 Μαΐου η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις

Κορωνοϊός Ρουμανία: Μετά τις 15 Μαΐου η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις
Κορωνοϊός Ρουμανία: Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις θα αρθούν μετά τα μέσα Μαΐου, και μάλιστα υπό προ προϋποθέσεις.

Κορωνοϊός Ρουμανία: Ο πρωθυπουργός της χώρας Λούντοβιτς Όρμπαν σε ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας θα αρθούν μετά τις 15 Μαΐου και μάλιστα αυτό θα συμβεί υπό ορισμένες προϋποθέσεις. «Προς το παρόν, είναι βέβαιο ότι αυτό που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος (της Ρουμανίας) Κλάους Γιοχάνις θα συμβεί, δηλαδή ότι θα αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις. Δηλαδή, θα επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας και αποφυγής συνωστισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος πρωθυπουργός. 

Αναφορικά  με την επανάληψη οικονομικών δραστηριοτήτων, η κυβέρνηση διεξάγει αναλύσεις σε κάθε τομέα. «Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο, με το οποίο θα ανακοινώσουμε άρση των περιορισμών ανά τομείς, που θα συνοδεύονται από ένα πλαίσιο κανόνων οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται», υπογράμμισε ο κ. Όρμπαν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Μάρτσελ Βέλα είχε επισημάνει σε βίντεο που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη χαλάρωση των περιορισμών για τα άτομα άνω των 65 ετών

Σύμφωνα με τον κ. Βέλα, οι ρουμανικές Αρχές ενδέχεται να τροποποιήσουν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι πολίτες άνω των 65 ετών μπορούν να μετακινηθούν για τα απαραίτητα ψώνια. «Εξετάζουμε μια χαλάρωση του προγράμματος για άτομα άνω των 65 ετών. Είναι πιο πιθανό το χρονικό διάστημα 11:00 -13:00 (σ.σ. κατά το οποίο επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών άνω των 65 ετών) να αλλάξει και να «μετακινηθεί» λίγες ώρες νωρίτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments