Ελλάδα

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα ισχύσουν για κάθε τάξη

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα ισχύσουν για κάθε τάξη
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Στις 11 ή στις 18 Μαΐου επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές της Γ' λυκείου, ενδεχομένως μετέπειτα να ακολουθήσουν και οι επόμενες τάξεις.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Οι τελευταίες πληροφορίες για τα σχολεία αναφέρουν πως ακόμη και οι επιστήμονες της υγείας είναι διχασμένοι ως προς το αν πρέπει ή όχι ν’ ανοίξουν όλες οι σχολικές μονάδες. Το άνοιγμα των σχολείων είναι μια απόφαση που “πονοκεφαλιάζει” τις αρμόδιες αρχές καθώς θα πρέπει να σκεφτούν και υπολογίσουν κάθε παράμετρο για τη διασφάλιση της υγεία των παιδιών.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι  η σταδιακή επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης

Να επιστρέψουν, δηλαδή, στις αίθουσες πρώτοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στις 11 ή στις 18 Μαΐου και ν’ ακολουθήσουν έως το τέλος του μήνα σταδιακά κι εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες αυτοί των υπολοίπων τάξεων των Γυμνασίων και των Δημοτικών, με μια μικρή παράταση της σχολικής χρονιάς έως τα τέλη Ιουνίου – ταυτόχρονα, δηλαδή, με την εκκίνηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους τελειόφοιτους του Λυκείου. Η εισήγηση των ειδικών επί της υγείας για τα σχολεία αναμένεται να παραδοθεί σήμερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει τις αποφάσεις του μετά τις τελικές συσκέψεις το Σαββατοκύριακο.

Στις 27 Απριλίου το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο που θα έχει πρώτο ορόσημο την 4η Μαΐου, με την άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία, την κατάργηση των SMS και των βεβαιώσεων για τις μετακινήσεις, καθώς και το άνοιγμα των μικρών εμπορικών καταστημάτων, των κομμωτηρίων κτλ. Το σχέδιο αυτό προϋποθέτει την τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής και πρόληψης, δηλαδή λιγότεροι μαθητές στις τάξεις, μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των θρανίων κτλ., με αποτέλεσμα να είναι αρκετά πιθανό σε κάποια σχολεία να χρειαστούν διπλές βάρδιες, πρωί και απόγευμα.

Παρόλα αυτά ενδεχόμενα υπάρχουν πολλά, ακόμη και να ξαναγυρίσουν στα θρανία μόνον οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι υπόλοιποι μαθητές να δώσουν ραντεβού το Σεπτέμβριο, αλλά και το ενδιάμεσο σενάριο, το οποίο που προβλέπει τη σταδιακή επαναλειτουργία μόνο των Λυκείων και Γυμνασίων και να παραμείνουν κλειστά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments