Ελλάδα

Χαλκιδική φωτιά τώρα: Πυρκαγιά στη Νέα Σκιώνη

Χαλκιδική φωτιά τώρα: Πυρκαγιά στη Νέα Σκιώνη
Χαλκιδική φωτιά τώρα: Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής.

Χαλκιδική φωτιά τώρα: Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής. Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 12:30, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, και εδώ και δύο ώρες καίει δασική έκταση με πεύκα και ελαιόδεντρα. Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται αρκετά μακριά από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής:

Η Νέα Σκιώνη είναι ένα παράκτιο τουριστικό χωριό απλωμένο κατά μήκος της αμμώδους ακτής στο νότιο κομμάτι της χερσονήσου της Κασσάνδραςστην Χαλκιδική. Έχει ένα λιμάνι στο οποίο δένουν ψαροκάικα, τα οποία και δίνουν μια τελείως παραδοσιακή ελληνική νότα στο χωριό και εφοδιάζουν την περιοχή με φρέσκα ψαράκια. Η Νέα Σκιώνη βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής και αποτελεί σημείο έλξης των τουριστών της περιοχής.

Η παραλία της Νέας Σκιώνης με την μεγάλη αμμώδη ακρογιαλιά βραβεύεται επί σειρά ετών με τη γαλάζια σημαία και περιλαμβάνει μία μεγάλη παιδική χαρά για τα παιδιά, αλλά και γήπεδο beach volley. Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση 24 χιλιόμετρα από την Καλλιθέα και 78 χιλιόμετρα από τον Πολύγυρο. Το όνομα Νέα Σκιώνη το πήρε από την αρχαία Σκιώνη, που ήταν ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς – αποικίες στη Χαλκιδική. Κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η περιοχή είχα γνωρίσει μεγάλη άνθηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments