Πως Να

Πως λειτουργεί το TikTok

Πως λειτουργεί το TikTok
Το νέο social media application που λέγεται TikTok έχει ήδη εγκατασταθεί από 1.000.000.000 χρήστες παγκοσμίως από τον Φεβρουάριο του 2019, ξεπερνώντας σε downloads το Instagram.

Mετά το Facebook, το Twitter, το Snapchat και το Instagram, το Tik Tok έχει καθιερωθεί ως τη νέα εφαρμογή στο παγκόσμιο διαδικτυακό προσκήνιο, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην ιστορία των social media. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να δημιουργήσουν, να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν βίντεο διάρκειας έως και 60 δευτερόλεπτων.

Τα βίντεο συνήθως προβάλλουν lip-syncing (συγχρονισμός χειλιών με το τραγούδι), χορογραφίες και παρωδίες. Όπως στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην Tik Tok οι χρήστες μπορούν να πατήσουν “like”, να σχολιάσουν τα βίντεο που δημοσιεύονται καθώς επίσης να κάνουν remix με αυτά και να τα δημοσιεύσουν ξανά. Έχει αρκετές διαφορές συγκριτικά με το Instagram, αφού η εναλλαγή στα βίντεο γίνεται με ένα σκρολάρισμα πάνω και κάτω και όχι προς τα αριστερά και δεξιά.

Η εφαρμογή διαθέτει πολλούς τρόπους για να προσθέσει περισσότερη διασκέδαση στα βίντεο των χρηστών. Υπάρχουν επιλογές – για παράδειγμα – μαγνητοσκόπησης σε γρήγορη ή αργή κίνηση, υπάρχουν πάρα πολλά φίλτρα και εφέ, δίνεται ακόμα και η δυνατότητα να αναπαράγεται το τραγούδι προς τα πίσω, σύνδεσης με άλλο χρήστη προκειμένου να κάνουν ντουέτο κλπ.

Τα βίντεο που δημιουργούνται οι χρήστες μπορούν να τα κοινοποιήσουν στους οπαδούς τους ή ακόμα και να τα δημοσιεύσουν σε άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Μessenger, το What’sApp κ.λ.π. Όπως και στις περισσότερες άλλες εφαρμογές και κοινωνικά δίκτυα οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν άλλους χρήστες, να σχολιάσουν τα βίντεο τους και να στείλουν emoji στον αγαπημένο τους τραγουδιστή/ ηθοποιό. Επίσης μπορούν να προβάλλουν το περιεχόμενό τους χρησιμοποιώντας hashtag (παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Instagram).

Η απήχηση του TikTok μέχρι στιγμής

Το νέο social media application που λέγεται TikTok έχει ήδη εγκατασταθεί από 1.000.000.000 χρήστες παγκοσμίως από τον Φεβρουάριο του 2019, ξεπερνώντας σε downloads το Instagram, ενώ για το 2018, υπήρξε η 4η πιο δημοφιλής εφαρμογή μετά το WhatsApp, το Facebook και το Facebook Messenger.

Σύμφωνα με την Sensor Tower, το TikTok έχει εγκατασταθεί περίπου 80.000.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και περίπου 800.000.000 σε διεθνές επίπεδο. Αυτά τα δεδομένα δεν συμπεριλαμβάνουν τους χρήστες του Android στην Κίνα. Το τεράστιο κοινό της εφαρμογής περιλαμβάνει και διασημότητες, όπως ο Τζίμι Φάλον και ο Τόνι Χωκ. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι από το 2018, το TikTok διατίθεται σε περισσότερες από 150 αγορές και σε 75 γλώσσες.

Πότε βγήκε στην αγορά

Το TikTok δημιουργήθηκε και λανσαρίστηκε το 2017 από την Κινεζικό κολοσσό ByteDance για αγορές εκτός της Κίνας, ενώ ένα χρόνο μετά, το 2018, επεκτάθηκε στην παγκόσμια αγορά. Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016, η ByteDance έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή Douyin για τους χρήστες στην Κίνα. Το TikTok και το Douyin είναι «αδελφές εφαρμογές», αλλά τρέχουν σε διαφορετικούς διακομιστές, προκειμένου η δεύτερη να είναι συμβατή με τους κανονισμούς λογοκρισίας στην Κίνα. Η εφαρμογή Douyin χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες στην Ασία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του κόσμου, ενώ οι διακομιστές της εφαρμογής TikTok είναι εγκατεστημένοι σε χώρες όπου η εφαρμογή είναι διαθέσιμη. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εφαρμογή δημιουργίας και ανταλλαγής σύντομων βίντεο, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να φτιάχνουν μικρά μουσικά βιντεάκια, που διαρκούν από 3 έως 15 δευτερόλεπτα, αλλά και σύντομα βίντεο από 3 έως 60 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments