Ελλάδα

Αλλάζει το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο η Κυβέρνηση

Αλλάζει το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο η Κυβέρνηση
Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές στο ωράριο εργασίας των δημόσιων υπάλληλων.

Σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη νέα κανονικότητα μετά τον κορωνοϊό. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στους πολίτες και θα ανακοινώσει την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Μετά τις 4 Μαΐου πρόκειται να ανοίξουν κάποια καταστήματα και επιχειρήσεις. Φυσικά και οι υπηρεσίες του δημοσίου. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει απότομα. Η κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δει κόσμο να συνωστίζεται σε γραφεία.

Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει η επιλογή της εκ περιτροπής εργασίας οπότε το μεγάλο πρόβλημα παραμένει το δημόσιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει διάφορα σενάρια. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega ο πρωθυπουργός έχει ρίξει στο τραπέζι ένα σπαστό ωράριο στην ώρα προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι πληροφορίες του καναλιού λένε πως όσοι εργάζονται το πρωί θα προσέρχεται στη δουλειά τους σε τρεις διαφορετικές βάρδιες με 60 λεπτά απόσταση στην ώρα προσέλευσης μεταξύ τους δηλαδή στις 7, στις 8 και στις 9. Στόχος είναι προφανώς να μην υπάρχει συνωστισμός στην είσοδο όπου κατά την άφιξή τους οι δημόσιοι υπάλληλοι χτυπάνε κάρτα, να μην υπάρχει συνωστισμός στα γραφεία όπου εργάζονται, ούτε φυσικά στα μέσα μεταφοράς κατά τη μετακίνησή τους.

Για την ώρα δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Όπως τονίσαμε και νωρίτερα, αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στους πολίτες και αναμένεται να υπάρξουν πολλές ανακοινώσεις για το πως θα μπει η χώρα σε αυτή τη νέα κανονικότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments