Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου κορωνοϊός: Αν ξεκινήσεις με λουκέτα, η κατάσταση θα είναι μη αντιστρέψιμη

Έφη Αχτσιόγλου κορωνοϊός: Αν ξεκινήσεις με λουκέτα, η κατάσταση θα είναι μη αντιστρέψιμη
Έφη Αχτσιόγλου κορωνοϊός: Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την επόμενη μέρα στην Οικονομία, ενώ εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος στο άνοιγμα των σχολείων.

Έφη Αχτσιόγλου κορωνοϊός:  Είναι αντικειμενικό το γεγονός ότι θα υπάρχει ύφεση εκ των πραγμάτων στην αγορά, μετά την καραντίνα. Το ζήτημα είναι σοβαρό γιατί δεν ελήφθησαν ουσιαστικά μέτρα στήριξης ρευστότητας, ούτε για την προστασία των εργαζομένων αλλά ούτε στις επιχειρήσεις, τόνισε η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Η τομεάρχης Εργασίας που μίλησε στην τηλεόραση του Mega, ανέφερε ότι αυτό που θα βρούμε μπροστά μας “το επίπεδο της ύφεσης δεν ήταν νομοτέλεια”, η κυβέρνηση όμως επέδειξε ολιγωρία αναφορικά με τα μέτρα στήριξης.Πρόσθεσε μάλιστα ότι το να “στηρίξεις το εισόδημα των εργαζομένων είναι βασικός παράγοντας για να στηρίξεις την κατανάλωση”. Αν στην επόμενη μέρα ξεκινήσεις με λουκέτα, αυτό θα είναι μη αντιστρέψιμο, τα μέτρα έπρεπε να είναι εμπροσθοβαρή, είπε η πρώην υπουργός και επενέλαβε, ότι το ζήτημα ήταν να προλάβεις τις συνέπειες.

Αντίθετος με το άνοιγμα των σχολείων ο ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα η Έφη Αχτσιόγλου εξέφρασε την επιφύλαξη του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων, ειδικά στις βαθμίδες του Δημοτικού και το Γυμνασίου. Για το θέμα υπάρχει διάσταση και στους κόλπους των επιστημόνων επισήμανε η Έφη Αχτσιόγλου και συνέστησε προσχοχή, καθώς πρακτικά τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες δεν έχουν απόλυτη κατανόηση των συνθηκών υγιεινής και τα ελληνικά σχολεία έχουν κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις σε χώρους και αίθουσες.

Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί να πάρουμε ένα τέτοιο ρίσκο, ποιο θα είναι το όφελος για ένα 20 ημερο, ωστόσο η Έφη Αχτσιόγλου ξεχώρισε την περίπτωση της Γ’ Λυκείου από τα παραπάνω, καθώς οι πανελλήνιες συνδυάζονται με την αγορά εργασίας και την πρόσβασή τους στα Πανεπιστήμια.

Ερωτηθείς για τις εταιρείες που έχουν αρχίσει ήδη να ανακοινώνουν μειώσεις μισθών και να συρρικνώνουν τις θέσεις εργασίας, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτό ήταν προδιαγεγραμμένο να συμβεί αφού με την αναστολή εργασίας και δυνατότητα απόλυσης την επόμενη μέρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση, και το υπουργείο Εργασίας, οδήγησε στο να μην υπάρχει πλαίσιο προστασίας για την εργασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments