Ελλάδα

Έλληνας εγκλωβισμένος για 8 ημέρες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Έλληνας εγκλωβισμένος για 8 ημέρες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
Γυμνάζεται με σχοινάκι περιμένοντας το αεροπλάνο για Ελλάδα.

Εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για 8η ημέρα βρίσκεται ο μουσικός παραγωγός – dj Άλεξ Μαντιδάκης εξαιτίας του κορωνοϊού. Προσπαθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, όμως η επόμενη πτήση είναι προγραμματισμένη για τις 2 Μαΐου! Έτσι αναγκάζεται να κοιμάται μέσα στο αεροδρόμιο και να περνάει την ημέρα κάνοντας… γυμναστική.

Ο Άλεξ Μαντιδάκης αναχώρησε από την Ελλάδα για το Τορόντο του Καναδά στις 16 Μαρτίου, προκειμένου να επισκεφθεί τον πνευματικό του. Έμεινε μέχρι και τις 20 Απριλίου, οπότε και ξαναμπήκε στο αεροπλάνο για το ταξίδι της επιστροφής. Θέλησε πριν έρθει στην Ελλάδα, να επισκεφθεί τη μητέρα του στη Φινλανδία. Το πρωί της Τρίτης 21 Απριλίου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης που ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός. Και εγκλωβίστηκε εκεί.

«Με ρώτησαν στον Καναδά, ποιος είναι ο τελικός μου προορισμός διότι είχα ανταπόκριση στη Γερμανία. Τους είπα ότι είναι η Φινλανδία και με άφησαν να επιβιβαστώ στο αεροπλάνο. Όταν έφτασα στη Γερμανία, μου είπαν ότι δεν μπορώ να πάω στη μητέρα μου στη Φινλανδία λόγω του κορωνοϊού και πρέπει να επιστρέψω στην Ελλάδα. Όμως η επόμενη διαθέσιμη πτήση είναι στις 2 Μαΐου. Είμαι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και ζω μέσα στο terminal» δηλώνει ο μουσικός παραγωγός στο pagenews.

Τα πρώτα 24ωρα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ο Άλεξ Μαντιδάκης είχε να διαχειριστεί το έντονο άγχος του για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βίωνε. Το ξεπέρασε κάνοντας διαλογισμό, γιόγκα και γυμναστική. «Οι ημέρες στο αεροδρόμιο είναι πολύ ήρεμες. Στην αρχή ήμουν πάρα πολύ στρεσαρισμένος. Οι αστυνομικοί επικοινωνούσαν με τις Αρχές αν θα μπορέσω να πάω στη Φινλανδία ή όχι.

Η πρώτη τους επιλογή ήταν να με στείλουν πίσω στον Καναδά αλλά δεν ήξεραν αν αυτό θα είναι μια λύση, γιατί δεν ήταν σίγουρο ότι θα με δέχονταν λόγω του κορωνοϊού. Οπότε το αρχικό σχέδιο να πάω στη Φινλανδία δεν γινόταν, να πάω στον Καναδά επίσης δεν γινόταν ενώ για την Ελλάδα δεν υπάρχουν πτήσεις».

Εκτός από το άγχος και την ανασφάλεια, ο μουσικός παραγωγός έχει να διαχειριστεί και το οικονομικό. Τα χρήματα τελειώνουν, καθώς δεν υπολόγιζε ότι θα χρειαζόταν να ζήσει μακριά από το σπίτι του για επιπλέον δύο εβδομάδες και μάλιστα σε ένα αεροδρόμιο. Τουλάχιστον οι αρχές στο αεροδρόμιο προσφέρουν στους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες φαγητό και φρούτα.

Ο Άλεξ Μαντιδάκης ελπίζει η περιπέτειά του να λήξει στις 2 Μαΐου και να καταφέρει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments