Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Όλα όσα θα ισχύσουν για την άδεια ειδικού σκοπού όταν θα ανοίξουν τα σχολεία

Τάκης Θεοδωρικάκος: Όλα όσα θα ισχύσουν για την άδεια ειδικού σκοπού όταν θα ανοίξουν τα σχολεία
Τάκης Θεοδωρικάκος: Τις ημέρες που οι μαθητές του Γυμνασίου δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο, οι γονείς δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του STAR, μετά και τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ότι στο Γυμνάσιο θα υπάρχει παρουσία των παιδιών τρεις ή δύο ημέρες μέσα στην εβδομάδα, σε βάρδιες μεταξύ τους, διευκρίνισε τι θα γίνει με τις άδειες ειδικού σκοπού.

Τις ημέρες λοιπόν που οι μαθητές του Γυμνασίου δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο, οι γονείς δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα εργάζονται κανονικά στις υπηρεσίες τους. Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε επίσης ότι τη δυνατότητα της άδειας ειδικού σκοπού έχουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι, γονείς μαθητών του Δημοτικού, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαΐου, οπότε τα παιδιά τους σίγουρα δεν θα πάνε στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 11 Μαΐου επιστρέφουν σταδιακά οι μαθητές στα θρανία τους. Την αρχή θα κάνουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Θα ακολουθήσουν στις 18 Μαΐου οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου καθώς και του Γυμνασίου, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε φάσεις. Επίσης, δεν θα διεξαχθούν οι απολυτήριες εξετάσεις. Κλειστά τουλάχιστον μέχρι 1 Ιουνίου θα παραμείνουν τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν  η πορεία της πανδημίας βαίνει καθοδικά, εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρει τι θα ισχύσει στο δημόσιο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments