Οικονομία

Exxon Mobil κορωνοϊός: Ζημιές για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

Exxon Mobil κορωνοϊός: Ζημιές για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες
Exxon Mobil κορωνοϊός: Zημιές 610 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η εταιρεία πετρελαίου εξαιτίας της πανδημίας.

Exxon Mobil κορωνοϊός: Ο κορωνοιός στο πέρασμά του θερίζει όχι μόνο ζωές αλλά και την παγκόσμια οικονομία. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι οι ζημιές 610 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι κερδών 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο διάστημα πέρυσι, που ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός κολοσσός της Exxon Mobil την Παρασκευή, παρά το ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 2%.

Είναι η πρώτη φορά από την συγχώνευση της Exxon με την Mobil το 1999 που η εταιρεία ανακοινώνει οικονομική ζημία τριμήνου.

Έτσι, η Exxon Mobil εξήγγειλε μείωση δαπανών κατά 30% το 2020, στα 23 δισεκατομμύρια δολάρια, και λειτουργικών της δαπανών κατά 15%. Η πανδημία του κορωνοιού«έχει πλήξει σοβαρά τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση, με αποτέλεσμα υπερπροσφορά στις αγορές και άνευ προηγουμένου πίεση στις τιμές και τα περιθώρια κέρδους» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ντάρεν Γουντς.

Η ExxonMobil είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου που εδρεύει στο Τέξας, ενώ διαμορφώθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1999 από τη συγχώνευση της Exxon (πρώην εταιρεία Standard Oil του Νιου Τζέρσι) και της Mobil (πρώην εταιρεία Standard Oil της Νέα Υόρκης). Πέρα από 8η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με βάση τα έσοδα, η ExxonMobil είναι επίσης η πέμπτη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Η εταιρεία κατετάγη 6η σε παγκόσμιο επίπεδο στο «Forbes Global 2000» το 2014.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments