Video

Ηρακλειά: Δίνει ελπίδα για τον τουρισμό – Στο 50% οι κρατήσεις τον Ιούλιο

Ηρακλειά: Δίνει ελπίδα για τον τουρισμό – Στο 50% οι κρατήσεις τον Ιούλιο
Ηρακλειά: Το μικρό νησί των Κυκλάδων έχει κρατήσεις 50% για τον Ιούλιο.

Ηρακλειά: Η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον τουρισμό. Αρκετός κόσμος σκέφτεται να αφήσει στην άκρη τις καλοκαιρινές διακοπές. Πέρα από τον φόβο λόγω της πανδημίας, τα οικονομικά των πολιτών δεν είναι στα καλύτερά τους. Ωστόσο υπάρχει ένα νησί που δίνει ελπίδα για τον Ελληνικό τουρισμό.

Πρόκειται για την Ηρακλειά που βρίσκεται στις Κυκλάδες και είναι δημοφιλής προορισμός ειδικότερα για όσους κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ. Η πανέμορφη, γραφική Ηρακλειά των 80 κατοίκων και των… μηδέν κρουσμάτων κορωνοϊού «έπαιξε» και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σε ρεπορτάζ του Γ. Γρηγοριάδη. Στο μικρό και ήρεμο νησί των Μικρών Κυκλάδων, το οποίο είναι παραδοσιακά οικογενειακός προορισμός διακοπών, ετοιμάζονται για το καλοκαίρι και, μάλιστα, εν μέσω μέτρων, η πληρότητα των δωματίων για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις κρατήσεις, φτάνει το 50%, ενώ οι κάτοικοι περιμένουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Περισσότερε πληροφορίες για την Ηρακλειά

Η Ηρακλειά είναι το δυτικότερο νησί του συμπλέγματος των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων με επιφάνεια 18,078 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Βρίσκεται στα νότια της Νάξου και απέχει 18 ναυτικά μίλια από τη Χώρα της Νάξου (περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά διαδρομής με το πλοίο της γραμμής) και 2,5 ναυτικά μίλια από τα νότια ακρωτήρια Γαϊτάνι και Κατωμέρι της Νάξου. Η Ηρακλειά έχει 151 κατοίκους και αποτελείται από δύο οικισμούς: τη Παναγία ή Χώρα και τον Άγιο Γεώργιο όπου βρίσκεται το λιμάνι του νησιού.

Η Ηρακλειά προσφέρεται για ηρεμία και χαλάρωση. Δεν έχει έντονη νυκτερινή ζωή, αλλά οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ήσυχους περιπάτους ή καταδύσεις για να θαυμάσουν τον πλούσιο βυθό. Το λιμάνι διαθέτει πόσιμο νερό για την εξυπηρέτηση των επιβατών των σκαφών που το προσεγγίζουν. Το νησί διαθέτει επίσης ελικοδρόμιο. Στην Ηρακλειά δεν υπάρχει σταθμός βενζίνης ούτε τραπεζική εξυπηρέτηση.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία και το νησί φημίζεται για τα νόστιμα παραδοσιακά του τυριά, τα κρέατα (κατσίκι, αρνί και χοιρινό), τη φάβα και το θυμαρίσιο μέλι εξαιρετικής ποιότητας. Τους θερινούς μήνες αρκετοί κάτοικοι της Ηρακλειάς ασχολούνται με τον τουρισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments