Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ο θρήνος θα αργήσει να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ο θρήνος θα αργήσει να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες
ΗΠΑ κορωνοϊός: Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία έρευνας που εκπόνησαν σε συνεργασία διάφορα τμήματα της διοίκησης του Αμερικανού προέδρου, προβλέποντας ότι έως τον Ιούνιο οι θάνατοι λόγω κορονοϊού θα αγγίξουν τους 3.000 καθημερινά.

ΗΠΑ κορωνοϊός: Η έκθεση που σύνταξαν τα τμήματα της Εσωτερικής Ασφάλειας και Υγείας & Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, φέρεται να προβλέπει επιπλέον ότι έως το τέλος αυτού του μήνα καθημερινά θα καταγράφονται περίπου 200.000 νέα κρούσματα.

Οι μακάβριες αυτές εκτιμήσεις έρχονται ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζεται ώστε να αρχίσει η επαναφορά στην καθημερινότητα και εξέφρασε τη στήριξή του στους διαδηλωτές εναντίον των κρατικών περιορισμών σε επιχειρήσεις και σε κοινωνικές συναθροίσεις λόγω της πανδημίας.

Μετά την αναφορά των New York Times στην εσωτερική αυτή έκθεση, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζουντ Ντιρ είπε: “Αυτό δεν είναι έγγραφο του Λευκού Οίκου ούτε έχει παρουσιαστεί στην Ομάδα Δράσης για τον κορονοϊό ούτε έχει υποβληθεί σε διυπηρεσιακό έλεγχο. Αυτά τα στοιχεία δεν είναι αντικατοπτρίζουν τα μοντέλα που έγιναν από την Ομάδα Δράσης ή τα δεδομένα που η Ομάδα Δράσης ανέλυσε” σημείωσε η Ντιρ και πρόσθεσε: “Οι κατευθυντήριες γραμμές τις οποίες τόνισε ο Πρόεδρος ώστε να ανοίξει σταδιακά πάλι η Αμερική είναι μία επιστημονική προσέγγιση στην οποία συμφώνησαν οι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και των μολυσματικών ασθενειών. Η υγεία των Αμερικανών παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα του Προέδρου Τραμπ και αυτή θα συνεχίσει να είναι καθώς παρακολουθούμε τις προσπάθειες των Πολιτειών να μειώσουν τους περιορισμούς”

Ο Τραμπ, στη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News την Κυριακή, δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ από την πανδημία μπορεί να φτάσει τους 100.000. Αλλά επίσης είπε ότι “πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε στα πάρκα και στις παραλίες αρκεί να κρατάμε κάποιες αποστάσεις”

Πριν από έναν μήνα περίπου ο Τραμπ είχε πει ότι η χώρα θα έχει κάτι λιγότερους από 100.000 νεκρούς από τον ιό. Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες όπως το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Λοιμώξεων χρησιμοποιούν πολλαπλά μοντέλα για να προβλέπουν τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων που ενδεχομένως βιώσουν οι ΗΠΑ. Αυτές οι προβλέψεις μπορεί να αλλάξουν σημαντικά και κάποια μοντέλα, όπως για παράδειγμα το μοντέλο του Ινστιτούτου Υγείας για τις Μετρήσεις και τις Αξιολογήσεις, έχουν θεωρηθεί ότι είναι αναξιόπιστα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments