Διεθνή

Αυτός είναι ο λόγος που οι αρχές της Βρετανίας παρακινούσαν τους πολίτες να τρώνε μπριζόλες στην καραντίνα

Αυτός είναι ο λόγος που οι αρχές της Βρετανίας παρακινούσαν τους πολίτες να τρώνε μπριζόλες στην καραντίνα
Οι Βρετανοί ανέκαθεν κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες κρέατος, στην καραντίνα όμως το χοιρινό εκτοξεύθηκε σε νούμερο ένα διατροφική επιλογή τους.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι από τις χώρες που παραδοσιακά τρέφονται κατά μεγάλη πλειοψηφία με κρέας. Η χώρα εκτρέφει όλο και περισσότερα ζώα που είναι προς κατανάλωση, καθώς η ζήτηση ολοένα και ανεβαίνει. Στην καραντίνα οι Βρετανοί ωστόσο είχαν άλλον ένα λόγο παραπάνω για να καταναλώσουν κρέας.

Οι αρχές της χώρας κατά τη διάρκεια της καραντίνας παρότρυναν τους Βρετανούς πολίτες να βάλουν στο διατροφολόγιο τους όσο περισσότερο μπορούν μπριζόλες, πατάτες και ρύζι. Εύλογα κανείς με μια πρώτη σκέψη θα θεωρήσει πως αυτή η κίνηση έγινε λόγω του κορωνοιού και πως θα μπορούσε η τροφή αυτή να κάνει καλό και να αποτρέψει τους κινδύνους.

Ο λόγος ωστόσο είναι διαφορετικός, με τις αρχές της χώρας να ωθούν τους πολίτες να καταναλώνουν περισσότερο τα συγκεκριμένα προϊόντα καθώς αυτά βρίσκονται σε πληθώρα στην αγορά και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης άφησε τεράστιες ποσότητες στα… αζήτητα.

Το βρετανικό υπουργείο ενθάρρυνε τους πολίτες να καταναλώνουν περισσότερες μπριζόλες και μάλιστα αυτή η ιδέα χρηματοδοτήθηκε με 1,2 εκατομμύρια λίρες. Μπορεί να είναι από τα πιο περίεργα πράγματα που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι εταιρίες Quality Meat Scotland και Hybu Cig Cymru πραγματοποιούν έως και σήμερα εκστρατεία ώστε να πείσουν τους πολίτες να καταφύγουν στην κατανάλωση βοδινού κρέατος.

Από την άλλη πλευρά, παρόμοια συμπεριφορά επέδειξαν και οι γαλλικές Αρχές παροτρύνοντας τους πολίτες να καταναλώνουν περισσότερο τυρί. Μάλιστα η γαλλική κυβέρνηση υπάρχει εκστρατεία με σύνθημα «Fromagisson» που προκύπτει από τις λέξεις «Fromage» και «Agisson» και μεταφράζεται ως «Ας δράσουμε για το τυρί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments