Διεθνή

Κορωνοϊός Remdesivir Ιαπωνία: Εν αναμονή της έγκρισης του φαρμάκου κατά του ιού

Κορωνοϊός Remdesivir Ιαπωνία: Εν αναμονή της έγκρισης του φαρμάκου κατά του ιού
Κορωνοϊός Remdesivir Ιαπωνία: Ο υπουργός Υγείας της χώρας ανέφερε ότι εάν η επιτροπή αξιολόγησης δώσει το πράσινο φως, το φάρμακο θα εγκριθεί αμέσως.

Κορωνοϊός Remdesivir Ιαπωνία: Σύμφωνα με δήλωση του Ιάπωνα υπουργού  Υγείας Κατσουνόμπου Κάτο, το αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη, των εργαστηρίων Gilead Sciences Inc ενδέχεται να εγκριθεί στην Ιαπωνία για την θεραπεία ασθενών με COVID-19 στη χώρα. Ειδικότερα μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας έγινε γνωστή η παραπάνω είδηση της έγκρισης του φαρμάκου.

Ο Κάτο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή σημείωσε ότι εφόσον η επιτροπή αξιολόγησης δώσει το πράσινο φως, ο ίδιος σχεδιάζει να το εγκρίνει αμέσως. «Μόλις εισαχθεί, θα θέλαμε να το χρησιμοποιήσουν όσοι υποφέρουν από σοβαρά συμπτώματα όσο το δυνατόν συντομότερα», είχε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας.

Παράλληλα η ρεμδεσιβίρη εγκρίθηκε εκτάκτως την περασμένη εβδομάδα από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την COVID-19 και η εταιρεία Gilead κατέθεσε χθες αίτημα για την έγκρισή της στην Ιαπωνία.

“Θα παρατείνω μέχρι τις 31 Μαΐου την περίοδο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στις 7 Απριλίου” σημείωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παράταση μέχρι τις 31 Μαΐου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα, επειδή η κυβέρνηση θεωρεί πως είναι πρόωρο να την άρει καθώς συνεχίζεται η επέλαση του κορωνοϊού.

Το μέτρο αφορά όλες τις νομαρχίες της χώρας», δήλωσε ο Σίνζο Άμπε σχετικά με τα μέτρα. Ο υπουργός αρμόδιος για τη μάχη κατά της πανδημίας, ο Γιασουτόσι Νισιμούρα, είχε διατυπώσει την εκτίμηση πως είναι πολύ νωρίς για να λήξει η ισχύς των μέτρων. «Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε, όμως δυστυχώς η μείωση αυτή δεν έφθασε τα επίπεδα που υπολογιζόταν», είχε δηλώσει στη διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας ειδικών που συμβουλεύει την κυβέρνηση. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments