Οικονομία

ΗΠΑ κορωνοϊός οικονομία: Ενισχύει τον δανεισμό της κατά 3 τρισεκατομμύρια δολάρια

ΗΠΑ κορωνοϊός οικονομία: Ενισχύει τον δανεισμό της κατά 3 τρισεκατομμύρια δολάρια
ΗΠΑ κορωνοϊός οικονομία: Το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι προβλέπει άλλα 677 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο από δανεισμό, ενώ σημείωσε ότι ο δανεισμός του πρώτου τριμήνου ανήλθε στα 477 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΗΠΑ κορωνοϊός οικονομία:Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούχιν σκοπεύει να ενισχύσει τον δανεισμό των ΗΠΑ από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο κατά 3 τρισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει μια οικονομία που εισέρχεται σε ύφεση η οποία προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η αύξηση του ιδιωτικού καθαρού εμπορεύσιμου δανεισμού οφείλεται κυρίως στον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών από τη νέα νομοθεσία για την παροχή βοήθειας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, αλλαγές στις φορολογικές εισπράξεις, συμπεριλαμβανομένης της αναβολής ατομικών και επιχειρηματικών φόρων από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο, και αύξηση του υποτιθέμενου ισοζυγίου ταμειακών διαθεσίμων στα τέλη Ιουνίου », ανέφερε το Υπουργείο Οικονομικών.

Πέραν αυτού του δανεισμού, το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι προβλέπει άλλα 677 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο από δανεισμό, ενώ σημείωσε ότι ο δανεισμός του πρώτου τριμήνου ανήλθε στα 477 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει το newmoney.gr, το Υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει επίσης πολλά προγράμματα δανεισμού για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, η οποία αξιοποιεί τις εγγυήσεις του Υπουργείου Οικονομικών σε προγράμματα που στοχεύουν στην παροχή επιπλέον 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Σημειώνεται ότι από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα, το εθνικό χρέος αυξήθηκε κατά 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια σκαρφαλώνοντας στα 24,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 6,4%. Το δημοσιονομικό έλλειμμα έως τον Μάρτιο, ή τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους, ανήλθε σε 744 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έλλειμμα στην ιστορία των ΗΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments