Ελλάδα

Κορωνοϊός Τσιόδρας καταγραφή θανάτων: Τι απάντησε ο καθηγητής

Κορωνοϊός Τσιόδρας καταγραφή θανάτων: Τι απάντησε ο καθηγητής
Κορωνοϊός Τσιόδρας καταγραφή θανάτων: Μεγάλη συζήτηση σε όλον τον πλανήτη έχει ανοίξει ο τρόπος της καταγραφής των θυμάτων του κορωνοϊού. Άλλοι λένε ότι δεν καταγράφονται όλοι οι νεκροί κι άλλοι υποστηρίζουν ότι τα νούμερα είναι «φουσκωμένα».

Κορωνοϊός Τσιόδρας καταγραφή θανάτων: Μεγάλη αντιπαράθεση υπάρχει για τον τρόπο που καταγράφονται οι θάνατοι από τον κορωνοϊό παγκόσμια, ενώ σήμερα για το θέμα μίλησε και ο Σωτήρης Τσιόδρας στην τακτική ενημέρωση για την πανδημία.

Ο κ. Τσιόδρας απάντησε στις επικρίσεις που έχει δεχθεί για τον τρόπο που καταγράφονται οι νεκροί στην Ελλάδα. Τόνισε πως δεν είναι δική του επινόηση και μάλιστα εξήγησε πως ακολουθεί την ευρωπαϊκή πρακτική που ακολουθείται.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας είπε πως σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως θάνατος από κορωνοϊό θεωρείται οποιοδήποτε έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά. Ακόμα σημείωσε ότι δεν μπορούμε να καθορίσουμε σε ποσοστό πόσο συνέβαλλε ο ιός στον θάνατο ενός ασθενούς, σε αντίθετη περίπτωση, όπως είπε, θα υποτιμούσαμε τους θανάτους. Τέλος είπε, ότι στην Ελλάδα ακολουθούμε την επιστημονική πρακτική, που ακολουθείται και στην Ευρώπη, χωρίς σκοπιμότητες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments