Ειδήσεις

Έτσι θα είναι οι παραλίες μετά τον κορωνοϊό – Ήδη έτοιμη η Γλυφάδα

Έτσι θα είναι οι παραλίες μετά τον κορωνοϊό – Ήδη έτοιμη η Γλυφάδα
Κορωνοϊός παραλίες: Ετοιμάζονται και οι παραλίες για να υποδεχθούν τους λουόμενους κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός παραλίες: Την παραλία Γλυφάδας ετοίμασαν οι τοπικές αρχές που ολοκλήρωσαν την προετοιμασία της πλαζ για να υποδεχθεί με ασφάλεια τους πολίτες με την πανδημία του κορωνοϊού, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, να φθίνει στην Ελλάδα.

Οι ομπρέλες θαλάσσης έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση ασφαλείας, προκειμένου με ασφάλεια να μπορέσουν οι πολιτες να απολαύσουν την θάλασσα εν μέσω κορωνοϊού. Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, «ανέβασε» στο Facebook σειρά εντυπωσιακών πανοραμικών φωτογραφιών που δείχνουν την παραλία από ψηλά.

«Σαν κέντημα στην άμμο! Αυτό που βλέπετε είναι η παραλία της Γλυφάδας σήμερα. Μετά από πάρα πολλή δουλειά. Νέα άμμος, ομπρέλες με αποστάσεις, αποδυτήρια, ντουζιέρες, παγκάκια – όλα στη θέση τους!

Οι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες παραλίες μας, ανοιχτές και ελεύθερες όπως πάντα, είναι παντέτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους, με αυστηρούς πλέον κανόνες ασφαλείας και υγιεινής. Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Ακρίβο για τον συντονισμό και την προσπάθεια και τον Ζήσιμο Ζήζο για τις εξαιρετικές φωτογραφίες. Με όλη μας την αγάπη αλλά και την καθημερινή μας φροντίδα, σας περιμένουμε για τις πρώτες βουτιές στη Γλυφάδα μας», έγραψε ο δήμαρχος Γλυφάδας στο Facebook.

Τι θα ισχύσει για τα ταξίδια με πλοίο

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία και με τα στελέχη του ΕΟΔΥ, αναμένεται να διατυπωθεί το τελικό κείμενο (σχέδιο) για τη λειτουργία της ακτοπλοΐας, μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης επισήμανε νωρίτερα ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, έχουν ήδη προς επεξεργασία τα νέα πρωτόκολλα μετακίνησης επιβατών στην ακτοπλοΐα και μέσα στην ημέρα αναμένεται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη με στελέχη του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διατυπωθούν όλες εκείνες οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση του σχεδίου.

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι τα πρωτόκολλα μεταφοράς επιβατών για λόγους ασφάλειας δεν μπορεί να είναι όπως ήταν πριν. Έχουμε καταλήξει να είναι περίπου στο 50%, ενώ στις καμπίνες για παράδειγμα θα μπορεί να φιλοξενείται ένα μόνο άτομο εκτός αν πρόκειται για οικογένειες», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments