Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς για κόσμο σε πλατείες: Δεν δείχνουν μαγκιά, θέτουν σε κίνδυνο ζωές

Νίκος Χαρδαλιάς για κόσμο σε πλατείες: Δεν δείχνουν μαγκιά, θέτουν σε κίνδυνο ζωές
Νίκος Χαρδαλιάς για κόσμο σε πλατείες: Κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν αν δεν είμαστε προσεκτικοί.

Νίκος Χαρδαλιάς για κόσμο σε πλατείες: Στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε για άλλη μία μέρα μίλησε σε αυστηρό τόνο, με σκοπό να νουθετήσει ακόμη και τους πιο απείθαρχους. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «Η πανδημία είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει τελειώσει και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν αν δεν είμαστε προσεκτικοί» και πρόσθεσε: «Στόχος όλων μας είναι να μην κάνουμε βήματα προς τα πίσω».

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. «Θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή, των φίλων τους. Υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα» ενώ διευκρίνισε πως η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της.

«Δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης» τόνισε και πρόσθεσε πως: «οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες για να τις ξεχάσουμε».

«Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι ούτε μαγκιά δείχνουν. Η αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικότητα συμπεριφορές όχι τον κορονοϊό» τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας. Αναφερόμενος στον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα σχολεία τόνισε πως περιορίζεται ο συνωστισμός κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών, οι σχολικές αιθουσες πρέπει να διαμορφωθούν με έναν μαθητη ανά θρανίο ενώ ο μέγιστος αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη ανέρχεται σε 15 μαθητές.

Διευκρίνισε πως η απόσταση μεταξύ των μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μέτρο μήκος αλλιώς το τμήμα θα χωρίζεται σε υποτμήματα ενώ τα διαλείμματα θα γίνεται σταδιακή έξοδος στο προαύλιο. Οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται ενώ πλέον απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλα.

Δείτε ένα απόσπασμα από τη σημερινή ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments