Ελλάδα

Χαρδαλιάς άνοιγμα σχολείων: Αυτοί είναι οι όροι επαναλειτουργίας τους

Χαρδαλιάς άνοιγμα σχολείων: Αυτοί είναι οι όροι επαναλειτουργίας τους
Χαρδαλιάς άνοιγμα σχολείων: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε οδηγίες σε σχέση με την επαναλειτουργία των σχολείων έτσι ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Χαρδαλιάς άνοιγμα σχολείων: Στόχος μας είναι να μην κάνουμε βήματα προς τα πίσω και να προχωρήσουμε στην οριστική άρση των μέτρων όπου έχουμε σχεδιάσει» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

«Όσοι συγκεντρώνονται σε πλατείες αφήνουν απροστάτευτες τις ζωές τους. Το ότι δεν ζήσαμε εκατόμβες νεκρών οφείλεται στο ότι κινηθήκαμε συντεταγμένα. Ο κορωνοϊός είναι αντίπαλος και δεν αντιμετωπίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. Το πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός το είδατε και χθες. Ένα άτομο μόλυνε δέκα ακόμα. Αυτή η στάση δεν είναι ανεκτή από τους πολίτες» πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Η νέα καθημερινότητα στα σχολεία έχει ως εξής:

  • Περιορίζεται ο συγχρωτισμός και δεν επιτρέπεται η πρωϊνή συγκέντρωση στο προαύλιο
  • Ο μέγιστος αριθμός των μαθητών στα τμήματα ορίζεται στα 15 (ένας μαθητής ανά θρανίο)
  • Η απόσταση των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1.5 μέτρο στα διαλείμματα να υπάρχει σταδιακή έξοδος από τα τμήματα
  • Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλες
  • Φυσικός αερισμός των αιθουσών

«Εάν όλα πάνε καλά οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα επιτραπούν στις 18 Μαΐου. Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος και να πιστέψουμε ότι είμαστε ανίκητοι» κατέληξε.

Ο σημερινός απολογισμός του υπουργείου

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 15, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.678, όπως θα δείτε και στο infographic. Επίσης, οι θάνατοι έφτασαν τους 148, αφού σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας συμπολίτης μας.

infographic07052020-1114x1200

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.678. Από αυτά, 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.340 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 33 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στους 148 οι νεκροί – Έφυγε από τη ζωή 75χρονος στο ΝΙΜΤΣ

Την τελευταία του πνοή νικημένος από τον κορωνοϊό άφησε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας 75χρονος άνδρας, που είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον φονικό ιό στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 148. Ο άνδρας σύμφωνα με τις πληροφορίες πέθανε ενώ νοσηλευόταν στην Εντατική, χωρίς όμως μηχανική υποστήριξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments