Πολιτική

ΚΙΝΑΛ μάσκες: “Δωρεάν σε δημόσιους χώρους, μέσα μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες και σούπερ μάρκετ”

ΚΙΝΑΛ μάσκες: “Δωρεάν σε δημόσιους χώρους, μέσα μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες και σούπερ μάρκετ”
ΚΙΝΑΛ μάσκες: Ένα νέο βίντεο δημοσιοποίησε το Κίνημα Αλλαγής με το οποίο προτείνει την δωρεάν διάθεση προστατευτικών μασκών στους πολίτες.

ΚΙΝΑΛ μάσκες: To Kίνημα Αλλαγής δημοσιοποίησε ένα νέο βίντεο με το οποίο προτείνει την δωρεάν διάθεση προστατευτικών μασκών στους πολίτες σε δημόσιους χώρους, μέσα μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες και σούπερ μάρκετ. Όπως αναφέρει «η μάσκα είναι πλέον είδος πρώτης ανάγκης. Παρότι σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες η δωρεάν διάθεσή της από το κράτος γλιτώνει τους πολίτες από ένα σταθερό καθημερινό έξοδο (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Αυστρία κ.α.), στην Ελλάδα η κυβέρνηση αρνείται το πράξει. Το Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει στη δωρεάν διάθεση μάσκας, καθώς και στην διατίμηση, αν τυχόν καταγραφούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, που ήδη ζει κάθε νοικοκυριό».

Δείτε το βίντεο του Κινήματος Αλλαγής

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι o Σωτήρης Τσιόδρας σε απάντηση που έδωσε  σχετικά με τις υφασμάτινες μάσκες και την επικινδυνότητα που ενδεχομένως κρύβουν τόνισε ότι αν η χρήση της είναι σωστή, μπορεί να βοηθήσει σύμφωνα με διεθνείς παρατηρήσεις 15-20% στον περιορισμό της διασποράς του ιού. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος διασποράς του ιού αν δεν χρησιμοποιούνται σωστά. «Αν την αλλάζεις όταν αποκτήσει υγρασία, αν την πιάνεις από μπροστά από το πρόσωπο, αν τη βγάζεις με λάθος τρόπο και δεν απολυμαίνεις τα χέρια σου με το αντισηπτικό ή με καλό πλύσιμο, ναι χρειάζεται προσοχή. Ναι, η μάσκα είναι συμπληρωματικό μέσο».

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι η μάσκα θα βοηθήσει αν χρησιμοποιηθεί σωστά. «Είναι ένα θέμα που συνεχίζουμε να το παρακολουθούμε» είπε ο κος Τσιόδρας. Αναφερόμενος και στη χρήση μάσκας στο σχολείο και απαντώντας σε ερώτηση που είχε να κάνει με τα φαινόμενα bullying που θα μπορούσαν να παρατηρηθούν μεταξύ μαθητών, είπε ότι σε καμία περίπτωση η επιτροπή δεν θέλει να λειτουργήσει αρνητικά και να γίνει αφορμή για bullying η χρήση της μάσκας στο σχολείο. «Ζητήσαμε την προαιρετική χρήση μάσκας στα σχολικά λεωφορεία και όχι στο περιβάλλον του σχολείου για να προστατευτούν οι συνοδοί των παιδιών και οι οδηγοί των λεωφορείων» επισήμανε ο Σ. Τσιόδρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments