Ελλάδα

Άρση μέτρων ΚΤΕΟ: Με αυτόν τον τρόπο γίνονται πλέον οι έλεγχοι

Άρση μέτρων ΚΤΕΟ: Με αυτόν τον τρόπο γίνονται πλέον οι έλεγχοι
Άρση μέτρων ΚΤΕΟ: Αλλάζει ο τρόπος των ελέγχων και στα ΚΤΕΟ. Ελεγκτές και προσωπικό εφοδιάζονται με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά.

Άρση μέτρων ΚΤΕΟ: Αυστηροί κανόνες τηρούνται ήδη από τη Δευτέρα 4 Μαΐου στα ΚΤΕΟ για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Μάλιστα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την αποφυγή συγχρωτισμού δίνεται παράταση της ισχύς των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου οχήματος, από τις 45 ημέρες που είχαν δοθεί, για επιπλέον 25 ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, οι ελεγκτές και το λοιπό προσωπικό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με γάντια και μάσκες. Θα πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό σε εμφανές σημείο. Εντός του χώρου της γραμματείας – ταμείου θα πρέπει να αποφεύγεται η παραμονή πολιτών εκτός του απαραίτητου χρόνου για την προσκόμιση των απαραίτητων για τον έλεγχο δικαιολογητικών και την παραλαβή του ΔΤΕ. Επίσης, ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Παράταση ισχύος ΔΤΕ:

Επιπλέον, για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΤΕΟ παρατείνεται κατά 70 ημέρες συνολικά η διάρκεια ισχύος εκάστου ΔΤΕ κάθε κατηγορίας οχήματος, εφόσον η ημερομηνία λήξης του εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2020 έως και την Κυριακή 3 Μαΐου 2020. Συνεπώς, χορηγείται παράταση στα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου εκτός από τις 45 ημέρες που είχαν δοθεί, επιπλέον 25 ημέρες.

«Η παράταση κρίνεται αναγκαία για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός από τους πολίτες στα ΚΤΕΟ, που ενδεχομένως να έσπευσαν προκειμένου να κατοχυρώσουν την εμπρόθεσμη προσέλευση. Κατά το διάστημα των 70 ημερών της παράτασης δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών ενώ ανάλογα με την πορεία εφαρμογής των μέτρων, ενδέχεται να υπάρξει νέα παρέμβαση.

Διευκρινίζεται ότι για όσα ΔΤΕ λήγουν από την 4 Μαϊού 2020 και μεταγενέστερα, θα ισχύσει η θεσμοθετημένη συχνότητα ελέγχου. Στις περιπτώσεις που ένα Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου είχε καταστεί εκπρόθεσμο πριν από την ημερομηνία αναστολής της λειτουργίας, στον υπολογισμό της καταβολής του ειδικού τέλους εκπροθέσμου δεν θα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα της παράτασης, λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας, που ισχύει για κάθε δελτίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments