Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Έφυγε από τη ζωή 88χρονος – Στα 153 τα θύματα

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Έφυγε από τη ζωή 88χρονος – Στα 153 τα θύματα
Αυξάνεται η μακάβρια λίστα με τους νεκρούς του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ένας 88χρονος έχασε την "μάχη" με τον φονικό ιό το απόγευμα της Τρίτης ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα μας σε 153.

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό στη χώρα μας. Ένας 88χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ κατέληξε ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 153. Ο ηλικιωμένος, που πέθανε, υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα.

Στα 18 τα νέα κρούσματα:

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και τους νεκρούς στη χώρα μας ανακοίνωσαν όπως κάθε απόγευμα οι αρμόδιες αρχές. Οι νοσούντες που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.744 σύμφωνα και με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Επίσης, οι θάνατοι αυξήθηκαν στους 152 (πλέον στους 153).

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό:

Ανακοινώνονται 18 νέα κρούσματα κορωνοϊού και συνολικά 2.744, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 608 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1308 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Έντεκα είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 152. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.3%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη. Το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 106.054 κλινικά δείγματα.

Δέκα νέα κρούσματα του ιού στη Λάρισα:

Νέα κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν στον οικισμό της Νέας Σμύρνης μετά από την εξέταση των δειγμάτων από την ιχνηλάτηση που έγινε χθες, Δευτέρα. Στα 73 δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν 10 θετικά και αναμένονται κάποια ακόμη, όπως αναφέρει το larissanet.gr, τρία στο σύνολο τους, να εξεταστούν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται, ότι δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν την Κυριακή 10 Μαΐου στον ίδιο οικισμό. Πρόκειται για ένα βρέφος τριών μηνών και τη μητέρα του. Το παιδάκι είχε πυρετό και οι γιατροί έλαβαν δείγμα τόσο από το ίδιο όσο και από τη μητέρα του. Τελικά, το βρέφος βρέθηκε θετικό και η μητέρα του οριακά θετική. Μετά και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, οι γιατροί αποφάσισαν τη διακομιδή μητέρας και παιδιού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου θα τεθούν σε νοσηλεία σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments