Διεθνή

Κύπρος κορωνοϊός: Μόνο 2 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες

Κύπρος κορωνοϊός: Μόνο 2 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες
Κύπρος κορωνοϊός: Μόλις δύο κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Κύπρο το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νοσούντων να ανέρχονται πλέον σε 903.

Κύπρος κορωνοϊός: Μόλις δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε η επιδημιολογική ομάδα του Κυπριακού Υπουργείου Υγείας ανεβάζοντας των συνολικό αριθμό των θετικών κρουσμάτων σε 903. Στην σημερινή διάσκεψη ανακοινώθηκε επίσης ο θάνατος 72χρονης γυναίκας με εξαιρετικά βεβαρημένο ιστορικό. Σύμφωνα όμως με την επιδημιολογική ομάδα, τελική αιτία θανάτου δεν είναι ο κορωνοϊός.

Συγκεκριμένα:

  • Από σύνολο 142 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν εντοπίστηκαν κρούσματα.
  • Από σύνολο 271 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, δεν προέκυψαν κρούσματα.
  • Από σύνολο 486 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 2 θετικά αποτελέσματα.
  • Από διαγνώσεις από τον έλεγχο 2.000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων και τους οίκους ευγηρίας, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα.
  • Από 80 ελέγχους σε δομές μεταναστών δεν εντοπίστηκαν κρούσματα.

Παρατείνεται μέχρι τις 28 Μαΐου η καθολική απαγόρευση πτήσεων:

Παρατείνονται μέχρι τις 28 Μαΐου, τα μέτρα για καθολική απαγόρευση των πτήσεων στην Κύπρο λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, συνεχίζουν να απαγορεύονται οι τοπικές πτήσεις και η διενέργεια διεθνών πτήσεων, μεταξύ των αερολιμένων της Δημοκρατίας και των αερολιμένων τρίτων κρατών, αλλά και των αερολιμένων όλων των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, της Νορβηγίας (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ)) και της Ελβετίας. Θα συνεχίσουν να εξαιρούνται της απαγόρευσης και να επιτρέπονται, κατόπιν ειδικής άδειας από τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τα ακόλουθα:

  • οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo)
  • οι πτήσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία άνευ επιβατών, προκειμένου να μεταφέρουν πρόσωπα που επιθυμούν να αναχωρήσουν από την Κυπριακή Δημοκρατία.
  • οι πτήσεις προς και από την Κυπριακή Δημοκρατία για ανθρωπιστικούς λόγους (humanitarian/ambulance/repatriation flights) ή άλλες μεμονωμένες πτήσεις (Individual flights) για εξαιρετικές περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης.

Σημειώνεται, πως τα μέτρα επαναξιολογούνται σε συνεχή βάση, λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση στη Δημοκρατία σε συνδυασμό με τη δεδομένη κατάσταση που επικρατεί σε άλλα κράτη της Ευρώπης, αλλά και παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments