Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε καραντίνα 96 νοσηλευτές και γιατροί στον Ευαγγελισμό

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε καραντίνα 96 νοσηλευτές και γιατροί στον Ευαγγελισμό
Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε καραντίνα τίθενται 96 νοσηλευτές και γιατροί στον Ευαγγελισμό μετά που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε καραντίνα τίθενται 96 νοσηλευτές και γιατροί του Ευαγγελισμού, σύμφωνα με την ΕΡΤ, καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή που είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Ανάμεσα στους 96 εργαζόμενους του νοσοκομείου δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι κάποιος έχει νοσήσει, ωστόσο θα μπουν σε 7ήμερη προληπτική καραντίνα, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όπως είναι φυσικό, αυτή η εξέλιξη προκαλεί ανησυχία στους υπόλοιπους εργαζόμενους, αλλά και τη διοίκηση, καθώς ένα νοσοκομείο αναφοράς αποδυναμώνεται σε μια κρίσιμη στιγμή της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα είχε προηγηθεί αναστάτωση στο Ελπίς αφού σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ νοσούν 4 νοσοκομειακοί. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της, Μιχάλης Γιαννάκος αυτή τη στιγμή νοσούν 4 νοσοκομειακοί υπάλληλοι, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν το νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα και να σταματήσει να εφημερεύει. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πριν από μια εβδομάδα εισήχθη ασθενής ως ύποπτο κρούσμα στη Β’παθολογική. Από το τεστ που του έγινε βγήκαν αρνητικά τα αποτελέσματα. Ο συγκεκριμένος ασθενής μεταφέρθηκε στη Β’χειρουργική όπου νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά. Μετά από τρεις ημέρες ο ασθενής εμφάνισε συμπτώματα του κορωνοϊού και στο τεστ που του έγινε τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά. «Αμέσως η κλινική μπήκε σε καραντίνα αλλά και 25 συνάδελφοι.

Από τα τεστ που έγιναν νοσούν δυο ασθενείς, δυο γιατροί και μια νοσηλεύτρια. Ωστόσο, σήμερα έσκασε και άλλο περιστατικό στην καρδιολογική κλινική με μια γιατρό ασθενή που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό» λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος και επισημαίνει: «Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα και θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να μπει σε καραντίνα και να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και μέχρι τώρα νοσούν 4 συνάδελφοι, ενώ οι θετικοί στον κορωνοϊό ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς».

mixalis-giannakos

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments