Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: 83 νεκροί σε 24 ώρες – 27.074 συνολικά

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: 83 νεκροί σε 24 ώρες – 27.074 συνολικά
Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: Ακόμη 83 θανάτους κατέγραψε η Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 27.074.

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: Η Γαλλία ξεπέρασε τους 27.000 θανάτους λόγω του κορωνοϊού με 83 επιπλέον νεκρούς να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο, με τον ρυθμό αύξησης να επιβραδύνεται (0,3%) μετά από μια επιτάχυνση τις προηγούμενες τρεις μέρες. Ο αριθμός των ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παράλληλα συνεχίζει να μειώνεται, σύμφωνα με τα δεδομένα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας.

Η νόσος Covid-19 έχει προκαλέσει το θάνατο σε τουλάχιστον 27.074 ανθρώπους από την 1η Μαρτίου, αλλά η πίεση στις ΜΕΘ, μονάδες εντατικής θεραπείας, συνεχίζει να μειώνεται, με λιγότερους από 2.500 ασθενείς (2.428) για πρώτη φορά μετά τις 24 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την έναρξη της επιδημίας, 17.101 ασθενείς πέθαναν σε νοσοκομεία. Από την έναρξη της επιδημίας, 97.424 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί, εκ των οποίων 58.673 πήραν εξιτήριο έχοντας θεραπευτεί. Τα κρούσματα αυξήθηκαν σε μικρό ρυθμό (0,4%) φτάνοντας τα 140.374.

Επιταχύνθηκε η άρση των μέτρων:

Η άρση των μέτρων καραντίνας επιταχύνθηκε στη Γαλλία, καθώς άνοιξαν και πάλι ορισμένες παραλίες στον Ατλαντικό, ενώ το Ιερό της Παναγίας στη Λούρδη, στα νοτιοδυτικά, θα δέχεται ξανά επισκέπτες από αυτό το Σάββατο. Στο εξής θα είναι δυνατόν για τους Γάλλους να κάνουν τον περίπατό τους, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ, στην παραλία της Μπολ, όχι όμως και να κάθονται εκεί ή να κάνουν πικνίκ, ανακοίνωσε η τοπική περιφέρεια. Το ίδιο θα ισχύει και για άλλες παραλίες, όπως εκείνες του Σαμπλ ντ’ Ολόν και του Ιλ ντ’Ιε.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι θα εξετάζονταν κατά περίπτωση τα αιτήματα για «άνοιγμα» ορισμένων τοποθεσιών. Δεκάδες κοινότητες ιδίως στη βόρεια Γαλλία έχουν υποβάλει τέτοια αιτήματα. Ένδειξη της επιστροφής στην κανονικότητα, μετά από σχεδόν δύο μήνες σε καραντίνα, αποτελεί και το γεγονός ότι θα ξανανοίξει το Ιερό της Λούρδης από το Σάββατο, «για μεμονωμένους προσκυνητές» από τη γύρω περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments