Πολιτική

Μηταράκης μεταναστευτικό: Πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία 11.000 πρόσφυγες

Μηταράκης μεταναστευτικό: Πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία 11.000 πρόσφυγες
Μηταράκης μεταναστευτικό: Mέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων ασύλου, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου.

Μηταράκης μεταναστευτικό: Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και ασύλου, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα βρίσκονται 100.000 αιτούντες ασύλου, από τους οποίους  οι οι 34.000 διαβιούν σε πέντε δομές των νησιών μας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, τα 7.000 άτομα, που ανήκουν κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, μένουν σε 60 ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Επίσης ο υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων ασύλου των συγκεκριμένων ανθρώπων, οπότε δε θα χρειάζεται να φιλοξενούνται πλέον στα ξενοδοχεία. Τόνισε τέλος, ότι θα πρέπει να επιστραφούν 11.000 άτομα στην Τουρκία και εκτίμησε ότι οι επιστροφές αυτές θ’ αρχίσουν εκ νέου μετά τη λήξη των περιορισμών λόγω κορωνοϊού, ενώ σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι θεωρούνται ύποπτοι φυγής θα κρατούνται.

Παράλληλα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σε προηγούμενες του δηλώσεις τόνισε ότι «σεβόμαστε απολύτως τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο αλλά έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τα σύνορα και τους πολίτες της χώρας μας». Λαμβάνοντας τον λόγο κατά την επεξεργασία των άρθρων του νομοσχεδίου και απαντώντας σε φορείς που είχαν εκφράσει νωρίτερα τη γνώμη τους, αλλά και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα μας σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, τα οποία γίνονται απολύτως σεβαστά. Δεν άκουσα όμως για τα δικαιώματα της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Δεν άκουσα για την υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να προστατέψει τα σύνορα και τους πολίτες της» είπε ο κ. Μηταράκης.

Δύο μετανάστες με κορωνοιό στη Λέσβο – Δείτε το σχετικό βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments