Ελλάδα

Άρση μέτρων – Ελλάδα: Αναμένεται το πλήρες σχέδιο για κάθε μετακίνηση – Ανοίγουν παραλίες αυστηρά τα πρόστιμα

Άρση μέτρων – Ελλάδα: Αναμένεται το πλήρες σχέδιο για κάθε μετακίνηση – Ανοίγουν παραλίες αυστηρά τα πρόστιμα
Άρση μέτρων - Ελλάδα: Με προσεκτικά βήματα συνεχίζουμε την άρση των μέτρων επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς - Ανοίγουν το Σάββατο οι παραλίες υπό αυστηρούς κανόνες και πρόστιμα, εάν υπάρξουν παραβάσεις στα προβλεπόμενα.

Άρση μέτρων – Ελλάδα: Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις για το πλήρες σχέδιο που θα αφορά κάθε είδους μετακίνηση, είτε οδική, είτε ακτοπλοϊκή, είτε θαλάσσια για τη φετινή – διαφορετική- τουριστική σεζόν. Ειδικότερα, τα πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν θα αφορούν οδηγίες τόσο για τους ταξιδιώτες, όσο και για τους εργαζομένους του κλάδου για την καλύτερη δυνατή ομαλοποίηση της κατάστασης που βιώνει η χώρα εν μέσω της πανδημίας.

Ανοίγουν οι 515 οργανωμένες παραλίες με αυστηρά μέτρα – “Καραδοκούν” πρόστιμα

Με προσεκτικά βήματα συνεχίζουμε την άρση των μέτρων, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ. Υπό αυτό το πρίσμα, «απευθύνω έκκληση στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές των ανωτέρω επιχειρήσεων για πιστή εφαρμογή των κανόνων» ανέφερε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και προειδοποίησε ότι «τα μέτρα θα περιφρουρηθούν και θα ελεγχθούν με αυστηρότητα και τα πρόστιμα και οι κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης θα είναι εξίσου αυστηρές».

Αυστηρά είναι τα πρόστιμα για όσους δεν τηρήσουν τους κανόνες στο άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, τα πρόστιμα θα φτάνουν από 5.000 – 20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 30 ημέρες. Σε δεύτερη παράβαση τριπλάσια πρόστιμα και αναστολή για 90 ημέρες. Για το λόγο αυτό, «εάν κάποιοι δεν είναι έτοιμοι να ανοίξουν εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα στο σύνολό τους, ας μην βιαστούν και ας μη ρισκάρουν» επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, υπενθυμίζοντας στους ενδιαφερόμενους τα εξής:

  • Η λειτουργία των οργανωμένων παραλιών ξεκινά στις 8 το πρωί του Σαββάτου.
  • Ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., ανά στρέμμα, και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων.
  • Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.
  • Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι 2 ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.
  • Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.
  • Τα κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, θα λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away.
  • Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.
  •  Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος.
  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους.
  • Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες- καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.
  •  Το προσωπικό υποχρεούται επίσης, να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.
  •  Τέλος, απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.

Ανοίγουν το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες – Δείτε το παρακάτω σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments