Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο ακόμη θάνατοι – Στους 162 οι νεκροί στη χώρα μας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο ακόμη θάνατοι – Στους 162 οι νεκροί στη χώρα μας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο ηλικιωμένες γυναίκες κατέληξαν από τις επιλοκές της νόσου στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μεγαλώνει κι άλλο η λίστα με τους νεκρούς στη χώρα μας, καθώς σήμερα κατέληξαν ακόμη δύο άτομα φτάνοντας στους 162 μέχρι και αυτή τη στιγμή. Συγκεκριμένα δύο γυναίκες κατέληξαν από τις επιλοκές της νόσου στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Ειδικότερα, πρόκειται για 93χρονη η οποία απεβίωσε χθες το βράδυ, ενώ σήμερα το πρωί απεβίωσε μια 85χρονη με υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση τα νέα κρούσματα είναι 40, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.810. Επίσης, οι θάνατοι ήταν στους 160 καθώς τέσσερις συμπολίτες μας πέθαναν έχοντας νικηθεί από τον φονικό ιό. Συγκεκριμένα ένας 37χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» κατέληξε εξαιτίας του φονικού ιού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τις 2:οο το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ενημέρωση, έπασχε από σπαστική τετραπληγία.

Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί άλλοι δυο θάνατοι. Μια γυναίκα ηλικίας 57 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»και είχε υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε. Επίσης, εξέπνευσε μια 73χρονη που ήταν από τα περιστατικά που είχαν προσβληθεί στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Θετικά στον κορωνοϊό 35 άτομα από τη Νέα Σμύρνη Λάρισας – Επεισόδια με φωτιές:

Ένταση σημειώθηκε στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα κατά την επιχείρηση μεταφοράς των κατοίκων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Στην περιοχή έφτασε νωρίτερα λεωφορείο για την μεταφορά των κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» όπου και θα απομονώνονταν. Ωστόσο, κατά την επιχείρηση επικράτησε ένταση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και το λεωφορείο, αλλά και το όχημα του ΕΟΔΥ που είχε σταλεί στο σημείο, αποχώρησαν χωρίς τα κρούσματα.

Η ομάδα των κατοίκων που αντέδρασε άναψε φωτιές καίγοντας λάστιχα. Υπενθυμίζεται πως από 637 δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν για κορωνοϊό προέκυψαν 35 θετικά κρούσματα στον οικισμό. Σε έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα στο Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και σε ανοικτή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τον καθηγητή επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, και τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο προαναφερθέν κέντρο και η συνέχεια των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments