Τεχνολογία

Έρχεται πολύ μεγάλη αλλαγή στον Google Chrome

Έρχεται πολύ μεγάλη αλλαγή στον Google Chrome
Το χαρακτηριστικό θα κυκλοφορήσει ως extension στον Chrome τις επόμενες εβδομάδες.

Η Google έχει ανακοινώσει αλλαγές σε πολλά προϊόντα της και αυτό που ξεχωρίζει για την ώρα είναι το Google Duo, η εφαρμογή βιντεοκλήσεων, που θα μας επιτρέπει να κάνουμε ομαδικές βιντεοκλήσεις κατευθείαν στον Chrome. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας απλός λογαριασμός στην Google. Το χαρακτηριστικό θα κυκλοφορήσει ως extension στον Chrome τις επόμενες εβδομάδες, ως ένας ακόμα τρόπος να συνδέεσαι με φίλους και οικείους δηλαδή τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Το Duo θα αποκτήσει και ένα «family mode», όπου θα μπορείς να σχεδιάζεις πράγματα στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο και να εφαρμόζεις εφέ και μάσκες σαν το Snapchat. Η Google βελτίωσε ήδη την ποιότητα του βίντεο στην εφαρμογή της και αύξησε τις ομαδικές κλήσεις από τους 8 στους 12 ανθρώπους.

Το νέο εικονίδιο στο Instagram

Το Support Small Business είναι το καινούριο αυτοκόλλητο του Instagram, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να προωθήσουν και να δηλώσουν τις αγαπημένες τους μικρές επιχειρήσεις. Μπορεί να είναι ο φούρνος της γειτονιάς, ένα βιβλιοπωλείο ή ένα eshop. Με το νέο αυτοκόλλητο μπορεί μπορεί ο οποιοσδήποτε να στηρίξει στα stories του ανοιχτά αυτές τις μικρές επιχειρήσεις και να τις βοηθήσει να μεγαλώσουν.

Το αυτοκόλλητο δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία όπου εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν «χτυπηθεί» από τον φονικό ιό. Οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν και κάποιες δεν θα ανοίξουν ποτέ ξανά. Όμως, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο ο κόσμος μπορεί να συμβάλλει στο να κρατηθούν ζωντανές αφού είναι ένας άμεσος και όμορφος τρόπος να τις στηρίξει και να τις «προωθήσει».  Όπως είχε γίνει και για το donation sticker, η ανακοίνωση έγινε απ’ τον Adam Mosseri, head του Instagram, ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα, ανακοινώνουμε το λανσάρισμα του sticker Support Small Business στα stories για να μπορείτε να στηρίξετε τις αγαπημένες σας μικρές επιχειρήσεις. Θέλαμε να το κάνουμε όσο το δυνατό πιο εύκολο το να στηρίζουμε αυτές τις μικρές επιχειρήσεις τώρα». Το αυτοκόλλητο «Support Small Business”»είναι διαθέσιμο στα stories, ενώ όταν το χρησιμοποιείς το όνομα της επιχείρησης συνοδεύεται και από φωτογραφίες απ’ τον λογαριασμό της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments