Πολιτική

Παπαθανάσης – εστίαση: Μέχρι 6 άτομα στο τραπέζι εκτός αν πρόκειται για οικογένεια

Παπαθανάσης – εστίαση: Μέχρι 6 άτομα στο τραπέζι εκτός αν πρόκειται για οικογένεια
Παπαθανάσης - εστίαση: Μέχρι 6 άτομα στο τραπέζι εκτός αν πρόκειται για οικογένεια - Τι θα ισχύσει σε κέντρα δεξιώσεων και εμπορικά κέντρα.

Παπαθανάσης – εστιάση: Μέχρι έξι άτομα θα επιτρέπονται ανά τραπεζι έκτος αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας, σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ σήμερα το απόγευμα θα εξειδικεύτουν από τον κ. Παπαθανάση, τα μέτρα για τα καταστήματα εστίασης, που ανοίγουν στις 25 Μαϊου.

Τι θα ισχύσει με τα κέντρα δεξιώσεων

Τα κέντρα δεξιώσεων δε θα ανοίξουν μαζί με την υπόλοιπη εστίαση, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο, διευκρίνισε νωρίτερα σήμερα μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης.

Τι θα ισχύσει στα εμπορικά κέντρα

Για τα εμπορικά κέντρα που ανοίγουν αύριο, ο υφυπουργός τόνισε ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο των πελατών καθώς θα αντιστοιχεί ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μετρά. Αντίστοιχοι περιορισμοί θα υπάρχουν και στα καταστήματα, στα οποία η χρήση μάσκας υπενθυμίζεται πως είναι υποχρεωτική.

Τραπεζοκαθίσματα:

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι την τροπολογία για τα τραπεζοκαθίσματα  καταθέτει αύριο στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, η οποία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη».

Με τις ρυθμίσεις που προβλέπει η τροπολογία, και θα ισχύσουν έως 31 Δεκεμβρίου 2020, στόχος είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων, στα καταστήματα εστίασης, από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή της πανδημίας του covid-19. Με την τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα επέκτασης, ατελώς, έως και 100% του κοινοχρήστου χώρου που αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν και υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης ακώλυτης διέλευσης των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους, υπό προϋποθέσεις, να πεζοδρομούν για ορισμένες ώρες ή και ολόκληρη την ημέρα, συγκεκριμένους δρόμους προκειμένου να δώσουν περισσότερο χώρο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα εστίασης, ή να δημιουργούν διαδρόμους κίνησης πεζών, ποδηλάτων ή διαδρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Σε περιπτώσεις παραβάσεων, όπως επί παραδείγματι αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, επιβάλλονται πρόστιμα ίσα με το ανάλογο τέλος του χώρου της παράνομης χρήσης και σε περίπτωση υποτροπής έως και τρίμηνη αφαίρεση της άδειας του καταστήματος. Για τις περιπτώσεις των καταστημάτων που δεν είναι εφικτή η παραχώρηση επί πλέον χώρου δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να μειώνουν τα τέλη έως και σε ποσοστό 50%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments