Πως Να

Πως να απολυμάνετε τα ψώνια σας

Πως να απολυμάνετε τα ψώνια σας
Οι ειδικοί "χτυπούν" καμπανάκι. Η σωστή υγιεινή και κατ΄επέκταση η απολύμανση των πραγμάτων που ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά, όπως τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, προϋποθέτουν συγκεκριμένες οδηγίες για το σωστό καθαρισμό τους. Καλό είναι, όλοι μας, να μην το παραμελούμε.

Τι και εάν βρισκόμαστε αισίως στον τρίτο γύρο της σταδιακής άρσης των μέτρων στη χώρα μας, ο ιός παραμένει ακόμη απειλητικά δίπλα μας,  με τους λοιμωξιολόγους και τους ειδικούς ανά τον κόσμο να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει όλοι να λαμβάνουμε, κυρίως το καλό πλύσιμο των χεριών και τη σωστή ατομική υγειεινή. Εντός των μέτρων προστασίας δεν θα μπορούσε να έλειπε και η σωστή απολύμανση των πραγμάτων που ερχόμαστε σε επαφή. Ειδικότερα, ο καθένας από εμάς, έπειτα από επίσκεψη του στο σουπερ μάρκετ, έχει σκεφτεί με ποιον θα μπορούσε να απολυμάνει τις σακούλες από τα πράγματα. Ως γνωστόν τα ψώνια όπως και κάθε άλλη επιφάνεια είναι μια αρκετά επικίνδυνη εστία μικροβίων και πόσο μάλλον του κορωνοιού.

Πως λοιπόν μπορούμε να κάνουμε σωστά την απολύμανση στα ψώνια μας

Με αφορμή να μάθει ο κόσμος τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προστατευτεί από τον φονικό ιό, ένας γιατρός του Family Medicine Specialists από το Michigan, ο Jeffrey VanWingen, ανέβασε ένα βίντεο 13 λεπτών στο Facebook,για να προειδοποιήσει τους καταναλώτές για τα μικρόβια που ζουν στις συσκευασίες που αγοράζουν για να μας δείξει πως πρέπει να απολυμαίνουμε σωστά τα ψώνια μας από το σούπερ μάρκετ αλλά και άλλα καταστήματα τροφίμων. Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, ο κορωνοιός μπορεί να ζήσει πάνω σε επιφάνειες από πλαστικό ή ανοξείδωτο ατσάλι μέχρι και τρείς ημέρες.

Δείτε επίσης το βίντεο με συμβουλές για το πως απολυμαίνουμε τα ψώνια από τη Βίκυ Χατζηβασίλειου:

Στο βίντεο ο γιατρός αναφέρει πως ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις την μεταφορά μικροβίων και ιών από τις συσκευασίες και τα τρόφιμα, είναι να αφήσεις τα  ψώνια τρεις ημέρες έξω χωρίς να τα ακουμπήσεις. Ωστόσο επειδή  υπάρχουν πολλά τρόφιμα που πρέπει να μπουν στο ψυγείο ή μπορεί να μην υπάρχει χώρος εκτός του σπιτιού για να τα τοποθετήσουμε για τρεις ημέρες, αυτομάτως κατατάσσει αυτόν τον τρόπο ως μη εφικτό. Έτσι τα τρόφιμα και οι συσκευασίες πρέπει οπωσδήποτε να απολυμανθούν. «Μπορεί να φαίνεται χρονοβόρο, ωστόσο, αυτές τις ημέρες, όλοι έχουμε περισσότερο χρόνο. Ας είμαστε μεθοδικοί και ασφαλείς και να μην πάρουμε κανένα ρίσκο», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το παρακάτω χρήσιμο βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments