Ελλάδα

Κραουνάκης αποζημίωση: «Σίριαλ» με απανωτές ανακοινώσεις από τον Δήμο και τον μουσικοσυνθέτη

Κραουνάκης αποζημίωση: «Σίριαλ» με απανωτές ανακοινώσεις από τον Δήμο και τον μουσικοσυνθέτη
Κραουνάκης αποζημίωση: Ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στον Δήμο Αθήνας και τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Κραουνάκης αποζημίωση: Μπαράζ ανακοινώσεων υπάρχει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον Δήμο Αθήνας και στον γνωστό μουσικοσυνθέτη, Σταμάτη Κραουνάκη. Αρχικά, ο Δήμος ενημέρωσε ότι εξέδωσε ένταλμα για πληρωμή 800 ευρώ προς τον μουσικοσυνθέτη μετά το εξώδικο που είχε αποστείλει για ερμηνεία των τραγουδιών του χωρίς άδεια, στη συναυλία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη για τον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια ο κ. Κραουνάκης με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε: «Η είδηση που απλόχερα μοιράζει ο Δήμος Αθηναίων ότι πληρώθηκε 800 ευρώ για τη συναυλία της ΑΠ είναι απολύτως ψευδής #ακολουθεί». Έπειτα ο Δήμος έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση του για την πληρωμή του ποσού και την απόδειξη πληρωμής.

Τι έλεγε το εξώδικο του Σταμάτη Κραουνάκη

Συγκεκριμένα, ο Σταμάτης Κραουνάκης ανέφερε στην εξώδικη διαμαρτυρία του: «Με μεγάλη απογοήτευση, διαπίστωσα ότι στο πλαίσιο της ως άνω εκδήλωσης, ερμηνεύτηκαν ορισμένα από τα τραγούδια- δημιουργήματα μου, δίχως προηγουμένως να έχω ερωτηθεί προς τούτο, πολλώ δε μάλλον δίχως να έχω παραχωρήσει την εκ του νόμου απαιτούμενη άδεια και συγκατάθεση. Κατά τα ανωτέρω έλαβε χώρα χωρίς την αναγκαία άδεια- συναίνεση- έγκριση μου καθ΄υπέρβαση κάθε δικαιώματος μου, δημόσια εκτέλεση μουσικής. Αυτό αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του δημιουργού- ιδιοκτήτη του πνευματικού έργο».

Ο καλλιτέχνης, στο περιεχόμενο του εξώδικου, κάνει λόγο για απόλυτα σκηνοθετημένη δράση, η οποία έτυχε πολιτικής εκμετάλλευσης και για επίδειξη λαϊκισμού, ενώ προσθέτει τα εξής: «Η συναυλία αυτή, υπό το πρόσχημα της μέριμνας και ψυχικής ανάτασης των “ελεύθερων πολιορκημένων”, ενός εκάστου ημών, ο οποίος συνειδητά προστατεύει τον συνάνθρωπο του, διεξήχθη σε πλείστες γειτονιές της Αθήνας, με αφετηρία την Τεχνόπολη Αθηνών και κορύφωση τη στάση, μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού, μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, όχι αυθόρμητα αλλά λόγω αναγκαστικής κατευθυνόμενης πορείας και μάλιστα υπό την πλήρη σκηνοθετική σύμπραξη και παρουσία ΜΜΕ».

Να θυμίσουμε ότι με αφετηρία την Τεχνόπολη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη πέρασε από πολλά σημεία της Αθήνας, όπως και από το Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει στον δρόμο για να ακούσει αλλά και να μιλήσει στην τραγουδίστρια, κάτι που ενόχλησε τον Σταμάτη Κραουνάκη. 5072957-1200x800

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments