Οικονομία

ΟΑΕΔ μακροχρόνια άνεργοι: Τότε λήγει η προθεσμία για τα 400 ευρώ

ΟΑΕΔ μακροχρόνια άνεργοι: Τότε λήγει η προθεσμία για τα 400 ευρώ
ΟΑΕΔ μακροχρόνια άνεργοι: Δίνεται η δυνατότητα  σε 19.500 δικαιούχους, που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον ΟΑΕΔ, να μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, ώστε να τους καταβληθεί το επίδομα.

ΟΑΕΔ μακροχρόνια άνεργοι: Μετά και την τελευταία παράταση που έδωσε η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) οι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους θα μπορούν να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους μέχρι και την Κυριακή 24 Μαΐου. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα  σε 19.500 δικαιούχους, που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον ΟΑΕΔ, να μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, από την Πέμπτη 23 Απριλίου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 10 Μαΐου, που έληγε η προηγούμενη παράταση της προθεσμίας υποβολής ΙΒΑΝ, 148.500 (88%) από τους συνολικά 168.000 δικαιούχους είχαν καταχωρισμένο IBAN στον ΟΑΕΔ. Οι 19.500 (12%) δικαιούχοι που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ θα πρέπει να ενημερώσουν τα στοιχεία τους, μέχρι και τις 24 Μαΐου.

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα

Δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι οι οποίοι απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Απριλίου 2019 έως και 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.  Παράλληλα, η  αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων γίνεται μετά την καταχώριση IBAN. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών. Μόνο οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα καταχώρισης ΙΒΑΝ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του taxisnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ εδώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments