Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: 161 νέα θύματα και άλλα 665 κρούσματα

Ιταλία κορωνοϊός: 161 νέα θύματα και άλλα 665 κρούσματα
Ιταλία κορωνοϊός: Το τελευταίο 24ωρο άλλοι 161 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ιταλία. Δείτε τι ισχύει για τα κρούσματα, τους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ και τους ιαθέντες.

Ιταλία κορωνοϊός: Τις τελευταίες 24 ώρες 161 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, ενώ άλλα 665 κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 227.364, ενώ οι νεκροί από την πανδημία έφτασαν τους 32.330. Παράλληλα, 132.282 άνθρωποι έχουν ξεπεράσει την περιπέτεια με τον ιό.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 226.699, είχαν χάσει την ζωή τους 32.169 άνθρωποι, ενώ 129.401 είχαν θεραπευθεί. Από χθες, επίσης, 2.881 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Την ίδια ώρα 676 ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ και, συνολικά, 9.624 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 52.452 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε κατά 148 κρούσματα. O αριθμός των νεκρών παρουσιάζει μικρή μεταβολή. Για την ακρίβεια έχασε τη ζωή του ένας επιπλέον άνθρωπος σε σχέση με την Τρίτη. Οι ιαθέντες είναι 806 περισσότεροι από χθες. Οι ασθενείς στις ΜΕΘ, για τεσσαρακοστή πέμπτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία έκανε γνωστό ότι σε κάθε 100 τεστ ανίχνευσης του ιού που διενεργήθηκαν το περασμένο εικοσιτετράωρο, μόνο ένας πολίτης διαγνώσθηκε θετικός στον ιό. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από την αρχή των τεστ. Ο περιφερειάρχης του Βένετο, όμως, Λούκα Τζάια, και εκείνος της Σικελίας, Νέλο Μουσουμέτσι, αποφάσισαν να απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους των περιοχών τους -και κυρίως στους νέους- να σταματήσουν να συνωστίζονται, τα βράδια, σε ανοικτούς χώρους όπου υπάρχουν καταστήματα που πωλούν ποτά, διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οπισθοδρόμησης και επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων.

Τι αποφασίστηκε στην Ισπανία

Να θυμίσουμε ότι στην Ισπανία οι αρχές ανακοίνωσαν ότι από 21 Μαΐου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στον δρόμο ή στους δημόσιους χώρους όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων από όλους όσοι είναι άνω των 6 ετών. «Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους δρόμους, τους υπαίθριους χώρους και σε κάθε δημόσιο κλειστό χώρο (…) όταν δεν είναι εφικτό να τηρείται απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον δύο μέτρων», αναφέρεται στο σχετικό διάταγμα. «Αυτό αφορά όσους είναι άνω των έξι ετών», αναφέρεται στο διάταγμα, με εξαίρεση όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή όσους μπορούν να δικαιολογήσουν «για λόγους ανάγκης ή ανωτέρας βίας» τη μη χρήση μάσκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments