Αθλητισμός

Παναθηναϊκός πρωταθλητής: Ο τίτλος στο «τριφύλλι» – Δεν υποβιβάζονται Άρης, ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός πρωταθλητής: Ο τίτλος στο «τριφύλλι» – Δεν υποβιβάζονται Άρης, ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός πρωταθλητής: Είναι οριστικό. Ο ΕΣΑΚΕ επικύρωσε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, δεν πέφτουν κατηγορία ο Άρης και ο ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός πρωταθλητής: Είναι επίσημο! Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής για τη σεζόν 2019/20, ενώ δεν υποβιβάζονται Άρης και ΠΑΟΚ. Ο ΕΣΑΚΕ επικύρωσε τη βαθμολογία της Basket League 2019/20 στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεντεύξεων Τύπου του ΟΑΚΑ (για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα). Έτσι, αποφασίστηκε ότι η σεζόν δεν πρόκειται να συνεχιστεί λόγω του κορωνοϊού και τις δυσκολίες που έχει επιφέρει στις ομάδες. Οι σύλλογοι ξεκινούν από τώρα το «χτίσιμο» για τη νέα μπασκετική χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίφθηκε η πρόταση της ΑΕΚ για Final Eight. Η Ένωση κατέθεσε σχέδιο για να τελειώσει η χρονιά στα γήπεδα, αλλά αυτό βρήκε αντίθετες τις υπόλοιπες ομάδες. Μετά την ψηφοφορία, οι «πράσινοι» πανηγυρίζουν για το 38ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, ενώ οι δύο ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν στην κατηγορία. Δεν αποφασίστηκε πόσες ομάδες θα παίξουν στο ερχόμενο πρωτάθλημα. Κάτι, που φυσικά, αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό.

Να ανέβουν κανονικά οι ομάδες από την Α2

Τα μέλη της Λίγκας συμφώνησαν οι δύο ομάδες που θα ανέβουν από την Α2 να αγωνιστούν κανονικά. Αν για κάποιο λόγο δεν πληρούν τα κριτήρια που τέθηκαν και δεν είναι δυνατή η συμμετοχή τους στην Basket League τότε ΔΕΝ θα αντικατασταθούν. Αυτό ισχύει και για τις υπάρχουσες ομάδες της Basket League.

Κάποια από τα κριτήρια συμμετοχής που τέθηκαν προς ψήφιση είναι: συγκεκριμένες γηπεδικές εγκαταστάσεις, κατώτατο συνολικό μπάτζετ 800.00 ευρώ (παίκτες, προπονητές, εφορίες, ταξίδια, ιατρική περίθαλψη κλπ), κατάθεση εγγυητικής επιταγής 200.000 ευρώ (αντί 60.000 που ήταν μέχρι τώρα), να περάσουν οι παρατηρητές διαιτησίας από την ΕΟΚ στον ΕΣΑΚΕ και να υπάρχει οικονομική συνέπεια (δηλαδή, οι ομάδες να μην χρωστάνε από προηγούμενες σεζόν και να υπάρξει αφαίρεση βαθμών αν χρωστούν περισσότερους από 2 μήνες). Αυτά θα κληθούν να ψηφιστούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του gazzeta.gr. Τέλος, χρειάζεται να υπογραμμιστεί ότι για όλα όσα αποφασίστηκαν απαιτείται η επικύρωση της ΕΟΚ.

Να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε ρεκόρ 18-2 νίκες/ήττες, ενώ στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της Basket League ήταν η ΑΕΚ με ρεκόρ 16-4.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments