Διεθνή

Αεροπορικό δυστύχημα Πακιστάν: Αυτά είναι τα τελευταία λόγια του πιλότου

Αεροπορικό δυστύχημα Πακιστάν: Αυτά είναι τα τελευταία λόγια του πιλότου
«Έχουμε χάσει τους κινητήρες» είπε ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους πριν την πτώση στο Καράτσι. Στους 56 οι νεκροί από το δυστύχημα έως τώρα. Τουλάχιστον τρία άτομα έχουν διασωθεί.

Αεροπορικό δυστύχημα Πακιστάν: Τραγικές στιγμές ζει το Πακιστάν μετά τη συντριβή αεροσκάφους των Διεθνών Πακιστανικών Αερογραμμών στο Καράτσι, μια κατοικημένη περιοχή.  Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στο 15ετιας Airbus A320, που είχε αναχωρήσει από την Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν και είχε προορισμό το Καράτσι, επέβαιναν 91 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα. Από τα στοιχεία των ομάδων διασωστών, έχουν καταγραφεί ως τώρα 56 νεκροί, ωστόσο ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 3 άτομα να έχουν διασωθεί, με τον έναν εξ αυτών να είναι διευθυντής τράπεζας στο Πακιστάν.

Στο μεταξύ, ρεπορτάζ του Sky News παρουσιάζει τις τελευταίες συνομιλίες του πιλότου με τον πύργο ελέγχου και το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε, λίγο πριν τη συντριβή του αεροσκάφους. Συγκεκριμένα, ο πιλότος ακούγεται να λέει, σε ηχογραφημένη συνομιλία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων liveatc.net, πως αντιμετωπίζει πρόβλημα και στους δυο κινητήρες.

Αρχικά, ο πιλότος φέρεται να ματαίωσε την πρώτη του προσπάθεια να προσγειώσει το αεροσκάφος και έκανε περιστροφή για να επιχειρήσει νέα. Εκείνη τη στιγμή, ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας τον ενημέρωσε ότι φαίνεται να κάνει αριστερή στροφή και να βγαίνει εκτός πορείας. Ο πιλότος αποκρίθηκε πως «γυρίζουμε πίσω, κύριε, έχουμε χάσει και τους δυο κινητήρες», ενώ ο ελεγκτής του έδωσε άδεια να προσγειωθεί σε κάποιον από τους δύο διαδρόμους προσγείωσης του αεροδρομίου του Καράτσι.

Δώδεκα δευτερόλεπτα αργότερα, ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και έλαβε πάλι άδεια από τον Πύργο Ελέγχου να προσγειωθεί σε διάδρομο του αεροδρομίου. Από εκείνο το σημείο και μετά, δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί τρεις φορές χωρίς αποτέλεσμα, ενώ πριν πέσει πάνω σε σπίτια, χτύπησε σε πύργο με κεραίες κινητής τηλεφωνίας. «Το τελευταίο που ακούσαμε από τον πιλότο ήταν ότι είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Πακιστανικών Αερογραμμών, Αμπντουλάχ Χαν, και πρόσθεσε: «Είναι ένα πολύ τραγικό συμβάν».

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι εικόνες από το σημείο συντριβής:

Στα τηλεοπτικά πλάνα φαίνονται μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνεται από το σημείο της συντριβής, κατεστραμμένες στέγες σπιτιών και συντρίμμια παντού στους δρόμους, καθώς και ασθενοφόρα να περνούν ανάμεσα σε πανικόβλητους κατοίκους. Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος του Πακιστάν ανέφερε ότι ως εκ θαύματος ανασύρθηκαν ζωντανοί επιβεβαιωμένα δύο άτομα: Ο CEO της τράπεζας και ένα ακόμη άτομο, ονόματι Μοχντ Ζουμπαΐρ.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ένα τρίτο άτομο από τους επιβάτες έχει ανασυρθεί ζωντανός, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος έχει σχηματιστεί μία άμορφη μάζα. Σπίτια έχουν καταρρεύσει και κομμάτια της καμπίνας του αεροσκάφους έχουν γίνει «ένα». Το σκηνικό θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή.

Ακολουθούν εικόνες από το σημείο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments