Διεθνή

ΠΟΥ υδροξυχλωροκίνη κορωνοϊός: Τέλος στις κλινικές δοκιμές για το φάρμακο που προτείνει ο Τραμπ

ΠΟΥ υδροξυχλωροκίνη κορωνοϊός: Τέλος στις κλινικές δοκιμές για το φάρμακο που προτείνει ο Τραμπ
ΠΟΥ υδροξυχλωροκίνη κορωνοϊός: Με μια απόφαση «βόμβα» ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βάζει τέλος στις κλινικές δοκιμές με την υδροξυχλωροκίνη. Αυτό ήταν το φάρμακο που πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΟΥ υδροξυχλωροκίνη κορωνοϊός: Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, μία κλινική δοκιμή της υδροξυχλωροκίνης –του φαρμάκου κατά της ελονοσίας– σε ασθενείς με κορωνοϊο ανεστάλη προληπτικά.

Η απόφαση ακολουθεί τη δημοσίευση μιας μελέτης την Παρασκευή στο The Lancet που κρίνει αναποτελεσματική ή ακόμη και επιβλαβή τη χρήση χλωροκίνης και των παραγώγων της, όπως η υδροξυχλωροκίνη, κατά της ασθένειας Covid-19, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ. «Το διοικητικό συμβούλιο εφάρμοσε μια προσωρινή παύση του τμήματος υδροξυχλωροκίνης στη δοκιμή Αλληλεγγύης, ενώ τα δεδομένα ασφαλείας επανεξετάζονται από το συμβούλιο παρακολούθησης ασφάλειας δεδομένων. Τα άλλα τμήματα της δοκιμής συνεχίζονται», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Το φάρμακο που χρησιμοποιούσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Μόλις πριν 6 ημέρες, στις 19 Μαΐου, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τη χρήση που ο ίδιος κάνει ενός συνταγογραφούμενου φαρμάκου για την ελονοσία, της υδροξυχλωροκίνης, για την προστασία κατά του κορωνοϊού, παρά τις προειδοποιήσεις των αμερικανικών υγειονομικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι εναπόκειται στα άτομα να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Χωρίς να προσφέρει αποδείξεις, ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Καπιτώλιο ότι πιστεύει ότι η υδροξυχλωροκίνη «σου δίνει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας», προσθέτοντας: «Οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους».

Να σημειώσουμε ότι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε ήδη προειδοποιήσει για πιθανές σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του φαρμάκου σε ασθενείς με Covid-19.

Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε στην κίνηση της απαγόρευσης εισόδου αλλοδαπών προερχόμενων από τη Βραζιλία στις ΗΠΑ, λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη Βραζιλία, όπου καταμετράται ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στον πλανήτη. Όλοι οι μη Αμερικανοί που βρίσκονταν στη Βραζιλία ως και 14 ημέρες πριν αιτηθούν να τους επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ θα βλέπουν στο εξής τα αιτήματά τους να απορρίπτονται, ξεκαθαρίζει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που υπογράφεται από την εκπρόσωπο Τύπου της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments