Οικονομία

Επικουρικές συντάξεις: Οι συνταξιούχοι θα δουν “φουσκωμένους” τους λογαριασμούς τους – 2 Ιουνίου η αύξηση

Επικουρικές συντάξεις: Οι συνταξιούχοι θα δουν “φουσκωμένους” τους λογαριασμούς τους – 2 Ιουνίου η αύξηση
Επικουρικές συντάξεις: Στις 2 Ιουνίου οι συνταξιούχοι θα δουν την αύξηση. Αποκαθίστανται δε οι επικουρικές με αύξηση 99,5 ευρώ μεικτά, 75 ευρώ καθαρά.

Επικουρικές συντάξεις: Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2020 θα καταβληθεί η επικουρική σύνταξη  σε 236.274 συνταξιούχους η  οποία αναμένεται να είναι αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ. Με την καταβολή της αύξησης επηρεάζεται και το ποσό του μηνιαίως παρακρατούμενου φόρου που επιμερίζεται αναλογικά μεταξύ της κύριας και της επικουρικής σύνταξης. Επιπλέον στην πληρωμή του Ιουνίου του 2020 εφαρμόστηκε για όσους συνταξιούχους βγήκαν στη σύνταξη από 1/1/2017 η προβλεπόμενη από το άρθρο 102 του Ν4387/2016 μηνιαία εισφορά 0,20 ευρώ για την ενίσχυση Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνομοσπονδιών Συνταξιούχων.

Παράλληλα, όπως εξήγησε ο κ. Βρούτσης οι μειώσεις που τυχόν είδαν κάποιοι στις συντάξεις που μπήκαν αυτό το μήνα ήταν λόγω φορολογικής διευθέτησης που έγινε για να πάρουν αυξήσεις από 2 Ιουνίου. «Δεν θα υπάρχει ούτε σεντ μείωσης στις συντάξεις. Επαναφέρουμε τις επικουρικές στο αρχικό ύψος χωρίς περικοπές.», επεσήμανε ο υπουργός. Παράλληλα εξήγησε πως έγινε μια φορολογική εκκαθάριση του νέου ύψους της επικουρικής σύνταξης, στο άθροισμα κύριας και επικουρικής.

Στις 2 Ιουνίου οι συνταξιούχοι θα δουν την αύξηση. Αποκαθίστανται οι επικουρικές με αύξηση 99,5 ευρώ μεικτά, 75 ευρώ καθαρά.

Η παρακράτηση που είχε ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 20 λεπτά του ευρώ το μήνα, έγινε μόνο στους νέους συνταξιούχους από 1/1/2017, είπε ο κ. Βρούτσης εξηγώντας πως συνέβη διότι το λογισμικό που παρέλαβαν δεν λειτουργούσε πριν. «Συμμορφωνόμαστε με του Συμβούλιο Επικρατείας, που είπε ότι ήταν παράνομος ο νόμος Κατρούγκαλου.», προσέθεσε. Μετά από πολλά χρόνια, γίνεται η πρώτη μείωση ασφαλιστικών εισφορών στο μισθολογικό και στο μη μισθολογικό κόστος, πρόσθεσε.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το Σεπτέμβριο να καταβληθεί η νέα κύρια σύνταξη με την αύξηση για τους συνταξιούχους που έχουν 30 χρόνια και 1 μέρα. Επίσης, θα γίνει επανυπολογισμός όλων των συντάξεων. Τον Οκτώβριο θα πληρωθούν τα αναδρομικά επικουρικών 8 μηνών και κύριων συντάξεων 12 μηνών. Στη συνέχεια, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι τα λεφτά υπήρχαν. «Τα είχαμε προετοιμάσει στο γενικό προϋπολογισμό του κράτους και είχαμε κάνει ταμείο». Ακόμη, τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει και η ψηφιακή σύνταξη για τις νέες συντάξεις, ενώ για το ζήτημα των 120 δόσεων θα υπάρξουν διευκρινήσεις στο νόμο που θα έρθει μέχρι τέλος Μαΐου.

Δείτε παράλληλα και το παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments