Πολιτική

ΜΚΟ Λέσβος: Σάλος με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που αναφέρεται σε «ελληνικό τμήμα» του νησιού

ΜΚΟ Λέσβος: Σάλος με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που αναφέρεται σε «ελληνικό τμήμα» του νησιού
ΜΚΟ Λέσβος: Σάλος έχει προκληθεί με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που αναφέρεται σε «ελληνικό τμήμα» του νησιού.

ΜΚΟ Λέσβος: Σε μηνυτήρια αναφορά κατά της MORIA CORONA AWARENESS TEAM προχώρησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε σχέση με την αναφορά της σε ελληνικό τμήμα του νησιού, που εξαιρεί το ΚΥΤ.

Έπειτα από αυτό το δημοσίευμα, η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία κατά της οργάνωσης MORIA CORONA AWARENESS TEAM καθώς όπως τονίζει «σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο «…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…» ( “…Greek side of island…”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κ.Υ.Τ Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια. Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, καταθέτουμε σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία».

Η ανάρτηση που προκάλεσε τον σάλο

«Δεν υπάρχει ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος» λέει ο Πέτσας

Με νέες δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι δεν υπάρχει ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος, ενώ ενημέρωσε ότι προχωράει η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο. Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε για κάποιους που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα και είπε ότι οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν δεν είναι τωρινές.

«Η κυβέρνηση προχωρεί κανονικά και με γοργούς ρυθμούς τον σχεδιασμό της για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο και θα κάνει ό,τι χρειαστεί, όπως έκανε και στο παρελθόν, για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα». Αυτή ήταν η απάντηση του Στέλιου Πέτσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα ερωτήματα για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε εισβολή ξένης δύναμης σε ελληνικό έδαφος και συνέστησε ν’ αποφεύγονται τόσο οι λεκτικές υπερβολές όσο και η αναπαραγωγή fake news που εν τέλει υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν αποτυπώνουν την παρουσία τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος, καθώς είναι είτε παλιότερες είτε δεν αφορούν την επίμαχη περιοχή στο Μελισσοκομείο. Επίσης, ανέφερε ότι εντός του επόμενου 10ημέρου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου για τον φράχτη στο νότιο τμήμα του Έβρου.

Κλείνοντας, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι η πιθανή συζήτηση ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια Ελλάδας και Τουρκίας για την κατασκευή του φράχτη στον ποταμό δεν πρόκειται επ’ ουδενί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα της ελληνικής πλευράς, τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα. «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να τα προασπίσουμε», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments