Video

Γιατί πρέπει πάντα να καλύπτεις το ματάκι της πόρτας

Γιατί πρέπει πάντα να καλύπτεις το ματάκι της πόρτας
Μια απλή κίνηση είναι ικανή να αποτρέπει δυσάρεστα αποτελέσματα.

Τις περισσότερες φορές όταν φεύγουμε από σπίτι φροντίζουμε να κλείσουμε τα παντζούρια και να κλειδώσουμε την πόρτα. Αυτά είναι τα βασικά μέτρα που παίρνει κάποιος για να απομακρύνει τυχόν διαρρήκτες να προβούν στη παραβίαση του σπιτιού του. Ωστόσο μπορούμε με ακόμη μία κίνηση να δώσουμε σαφή… απάντηση στους ληστές κάνοντάς τους να πιστεύουν πως είμαστε εντός της κατοικίας μας ενώ στην ουσία είμαστε εκτός.

Μια πολύ εύκολη κίνηση που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ είναι να καλύψουμε το ματάκι της πόρτας. Ειδικά όταν αφήνουμε το σπίτι μας για να πάμε διακοπές ή να λείψουμε για αρκετές ημέρες λόγω επαγγελματικού ταξιδιού θα πρέπει να έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου κατά την επιστροφή μας να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Το ματάκι της πόρτας είναι μια απλή και γρήγορη κίνηση, η οποία μπορεί να αποτρέψει τους διαρρήκτες να ενεργήσουν εις βάρος μας.

Όμως γιατί είναι τόσο σημαντικό να καλύψουμε το ματάκι της πόρτας; Υπάρχουν συσκευές που από το ματάκι της πόρτας μπορούν να καταγράψουν τι γίνεται μέσα σε αυτό. Έτσι ο επίδοξος διαρρήκτης μπορεί να γνωρίζει εύκολα αν είστε μέσα και να μπει με την άνεσή τους.

Αυτές είναι οι συμβουλές για τη θωράκιση του σπιτιού μας από επίδοξους διαρρήκτες

  • Μην διαδίδεις την απουσία σου στα social media
  • Κλείνε το GPS που δείχνει πού μπορεί να είσαι
  • Μην αποθηκεύεις κάπου μέσα στο σπίτι τα έξτρα κλειδιά που έχεις
  • Κράτησε ανοιχτές τις κουρτίνες
  • Μην κρατάς στο σπίτι αντικείμενα μεγάλης αξίας
  • Κλείδωσε την πόρτα του γκαράζ
  • Βάλε συναγερμό
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments