Ελλάδα

Nομοσχέδιο για Παιδεία πορεία: Σήμερα το νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

Nομοσχέδιο για Παιδεία πορεία: Σήμερα το νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας
Νομοσχέδιο για Παιδεία πορεία: Σήμερα στις 19:00 στα Προπύλαια θα πραγματοποιηθεί η πορεία διαμαρτυρίας - Είναι το τρίτο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Νομοσχέδιο για Παιδεία πορεία: Νέο συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και της εφαρμογής της ρύθμισης για τη μετάδοση των μαθημάτων έχουν δώσει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στις 19:00, στα Προπύλαια. Πρόκειται για το τρίτο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, να καταργηθεί η τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων, να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζουμε  ότι πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε και άλλη πορεία διαμαρτυρίας. Ειδικότερα, οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών,«μπλόκαραν» την τροπολογία για τις κάμερες που δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη. Χθες Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου, αλλά και των μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την οδηγία του υπουργείου Παιδείας για τη live μετάδοση του μαθήματος.

Μόλις τελείωσαν τα μαθήματα στα περισσότερα σχολεία της χώρας χθες, πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, οι οποίοι σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν κατά της τροπολογίας Κεραμέως και της εφαρμογής της. Από τη στιγμή, μάλιστα, που στην τροπολογία αναφέρεται ρητά ότι η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος «δύναται να πραγματοποιηθεί», είναι στο χέρι του κάθε εκπαιδευτικού αν θα την ακολουθήσει. Η απόφαση των εκπαιδευτικών είναι ξεκάθαρη αφού το έχουν δείξει με κάθε τρόπο. Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπήκαν στη διαδικασία να συζητήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αλλά και αυτοί που θέλουν να το πραγματοποιήσουν, δεν θα μπορούν καθώς τα τεχνικά μέσα στα σχολεία το καθιστούν αδύνατο.

Μαζί γονείς και μαθητές

Σε πολλές περιπτώσεις , οι εκπαιδευτικοί είχαν μαζί τους και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και τα ίδια τα παιδιά τα οποία ήταν αντίθετα στην απευθείας αναμετάδοση του μαθήματος. Έτσι τουλάχιστον στην παρούσα φάση η τροπολογία Κεραμέως παραμένει μόνο στα χαρτιά με τους εκπαιδευτικούς να επικαλούνται τόσο νομικούς όσο και παιδαγωγικούς λόγους. Από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας που ήρθε αντιμέτωπο με μία μαζική άρνηση από την πλευρά των εκπαιδευτικών κάνει πίσω τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο με προηγούμενη πορεία διαμαρτυρίας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments