Πολιτική

Θεοδωρικάκος για ωράριο δημοσίων υπαλλήλων: Τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους με με παιδιά στο σχολείο

Θεοδωρικάκος για ωράριο δημοσίων υπαλλήλων: Τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους με με παιδιά στο σχολείο
Θεοδωρικάκος για ωράριο δημοσίων υπαλλήλων: Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται στον δημόσιο τομέα, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών - Αναλυτικά όλα όσα είπε.

Θεοδωρικάκος για ωράριο δημοσίων υπαλλήλων: Ο υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται στον δημόσιο τομέα να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα. Σημειώνεται, ότι σχετική διάταξη υπάρχει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Μαρτίου.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι αντί της χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού, οι δημόσιοι υπάλληλοι, κατόπιν αίτησής τους, μπορούν να εργαστούν με μειωμένο ωράριο, μέχρι και 25% ημερησίως, χωρίς ανάλογη μείωση των αποδοχών τους. Σε περίπτωση χρήσης αυτής της διευκόλυνσης, ο υπάλληλος υποχρεούται, μετά την άρση προσωρινής αναστολής λειτουργίας των σταθμών ή σχολικών μονάδων, να απασχοληθεί τις αντίστοιχες ώρες μείωσης του ωραρίου εργασίας πέραν του ωραρίου του χωρίς αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης, οπότε αυτός ο χρόνος υπολογίζεται ως πραγματική υπηρεσία. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι -εφόσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα- τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού και κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας οι υπάλληλοι θα χρεώνονται μία κανονική. Εξήγησε, επίσης, ότι τόσο το μειωμένο ωράριο όσο και η άδεια ειδικού σκοπού θα ισχύσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου, δηλαδή όσο διαρκεί η σχολική χρονιά.

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για 36.500 άνεργους. Ειδικότερα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέσα στον Ιούνιο τα συγκεκριμένα προγράμματα θα αξιολογηθούν από τον ΟΑΕΔ και στο τέλος του ίδιου μήνα, όσοι επιλεγούν θα βρεθούν στις θέσεις τους. Οι θέσεις αφορούν κυρίως σε Κοινωφελείς Οργανισμούς δήμων, σε άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου και ένας ορισμένος αριθμός θα συνδράμει και στο κοινωνικό έργο των Μητροπόλεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ότι την άδεια ειδικού σκοπού τη δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με παιδιά έως 15 ετών, τα οποία λόγω των ρυθμίσεων που ισχύουν, δεν μπορούν να πάνε κάθε μέρα στο σχολείο. Πρόσθεσε δε, ότι λόγω της μη λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη δυνατότητα για γονείς παιδιών κάτω των 15 ετών να φεύγουν νωρίτερα από την εργασία τους για να μπορούν να τα παραλάβουν από το σχολείο. Τέλος, ο κ Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τις καλοκαιρινές άδειες σε όσους γονείς έχουν εξαντλήσει τις ημέρες που δικαιούνται, στο πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments