Ελλάδα

Κρανίδι μετανάστες: Πρόσφυγες έσπασαν την καραντίνα από τη δομή φιλοξενίας

Κρανίδι μετανάστες: Πρόσφυγες έσπασαν την καραντίνα από τη δομή φιλοξενίας
Κρανίδι μετανάστες: Μια ομάδα ομάδα προσφύγων και μεταναστών έσπασε την καραντίνα, μετά και τον εντοπισμό των τριών νέων κρουσμάτων που βρέθηκαν στη δομή.

Κρανίδι μετανάστες: Μετά  και τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, μια ομάδα προσφύγων και μεταναστών έσπασε την καραντίνα το πρωί της 27ης Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μετανάστες και πρόσφυγες έφυγαν από το ξενοδοχείο, στο οποίο φιλοξενούνται, καθώς διακινήθηκε η πληροφορία πως η νέα καραντίνα δεν ήταν νόμιμη και έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης και συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου.

Η δομή μπήκε και πάλι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων καθώς τρία από τα 125 δείγματα που έλαβε προχθές ο ΕΟΔΥ βγήκαν θετικά στον ιό

Τρία θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι. Τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας προχωρούν σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων για χρονικό διάστημα 15 ημερών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ενώ στη δομή μετέβη και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Να σημειωθεί, επίσης, ότι θα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η είσοδος στους εργαζόμενους της δομής σε αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και στο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων.

Μαζική δειγματοληψία σήμερα στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Σήμερα 27 Μαΐου, διενεργείται στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας νέα δειγματοληψία προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι πορεία βρίσκεται η κατάσταση του κορωνοϊού στην κοινότητα. Ειδικότερα, οι αρχές εφαρμόζουν τον σχεδιασμό 0-7-14 που καλύπτει τρεις διευρυμένες δειγματοληψίες σε διάστημα 14 ημερών από την νέα έξαρση του  φονικού ιού. Σύμφωνα με το larissanet.gr, στη σημερινή 14η ημέρα συμμετέχουν πάνω από 15 συνεργεία από τον ΕΟΔΥ, από τα δύο νοσοκομεία της περιοχής, αλλά και από την  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ στόχος είναι να ληφθούν εκατοντάδες δείγματα τα οποία θα σταλούν προς εξέταση στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα.

Παράλληλα χθες έγινε σύσκεψη αργά το βράδυ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της σημερινής δειγματοληψίας. Στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συμμετείχαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο καθηγητής Επιδημιολογίας και εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και συντονιστής της Αρωγής Βασίλης Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Αστέριος Μαντζιώκας, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσικονούρης, ο διοικητής του ΓΝΛ Απόστολος Κομνός και ο πρόεδρος του ΙΣΛ Ντίνος Γιαννακόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments