Τεχνολογία

Κορωνοϊός: Περικάρπιο προειδοποιεί με δόνηση όταν δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας

Κορωνοϊός: Περικάρπιο προειδοποιεί με δόνηση όταν δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας
Κορωνοϊός: Ένα νέο gadget μας βοηθάει να κρατήσουμε τις απαιτούμενες αποστάσεις για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Η εξάπλωση του κορωνοϊού έφερε νέες συνήθειες στον κόσμο. Η μια μετά την άλλη όλες οι χώρες έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τα μέτρα. Ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες. Για παράδειγμα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ φυσικά θα πρέπει να κρατάμε τις απαιτούμενες αποστάσεις όπως έχουν τονίσει οι ειδικοί. Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο κάποιες φορές καθώς η δύναμη της συνήθειας είναι ισχυρή.

Σε αυτό το πρόβλημα ήρθε να δώσει τη λύση η ελληνική εταιρία Mobile Technology. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα περικάρπιο που μοιάζει με σύγχρονο ρολόι και ειδοποιεί όταν δεν τηρούνται οι αποστάσεις. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ελαφρύ περικάρπιο Close-To-Me αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διαφυλάξουν την υγεία του προσωπικού τους, άρα και τη δημόσια υγεία.

Οι υπάλληλοι και επισκέπτες της επιχείρησης μπορούν, φορώντας τη συσκευή, να ειδοποιούνται ηχητικά ή μέσω λειτουργίας δόνησης, όταν πλησιάζουν ο ένας τον άλλο περισσότερο από την προκαθορισμένη απόσταση ασφαλείας που συνιστούν οι ειδικοί. Με αυτό τον τρόπο – σύμφωνα με την ανακοίνωση – διασφαλίζεται η εφαρμογή του μέτρου κοινωνικής αποστασιοποίησης εντός συγκεκριμένων χώρων, όπως βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γραφεία επιχειρήσεων, πολυκαταστήματα λιανικής, νοσοκομεία, σχολεία κ.α.

Το περικάρπιο Close-To-Me είναι συμβατό με Bluetooth BLE και αποθηκεύει αυτοματοποιημένα στο cloud το ιστορικό των «συναντήσεων» κάθε ID έτσι, ώστε στην περίπτωση που υπάρξει ύποπτο περιστατικό ή και κρούσμα, να διευκολυνθεί η ιχνηλάτηση των επαφών του μέσω Gateway ή Mobile App.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments