Ελλάδα

Πρύτανης του ΕΚΠΑ για κορωνοϊό: “Μηδαμινά τα νέα κρούσματα – Ο ιός ενδεχομένως να επιστρέψει το φθινόπωρο”

Πρύτανης του ΕΚΠΑ για κορωνοϊό: “Μηδαμινά τα νέα κρούσματα – Ο ιός ενδεχομένως να επιστρέψει το φθινόπωρο”
Πρύτανης του ΕΚΠΑ για κορωνοϊό: Ο Αθανάσιος Δημόπουλος, αναφέρθηκε για την πορεία του ιού στη χώρα μας, καθώς και για τα δημοτικά σχολεία και τον τουρισμό.

Πρύτανης του ΕΚΠΑ για κορωνοϊό: Τα στοιχεία  που μελετούν οι ειδικοί από το μέτωπο του κορωνοϊού σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ και καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθανάσιο Δημόπουλο, κρίνονται ως θετικά. Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ για το άνοιγμα των σχολείων, τον τουρισμό και την πορεία του  φονικού ιού στη χώρα μας. «Είναι μηδαμινά τα νέα κρούσματα, αυτό το δεδομένο είναι πολύ ενθαρρυντικό. Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε μια καλή προοπτική για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» είπε ο καθηγητής.

Τι ανέφερε ο Αθανάσιος Δημόπουλος, για τα δημοτικά σχολεία και τον τουρισμό

«Είναι η κατάλληλη περίοδος για να επανέλθουμε όσο περισσότερο στην κανονικότητα» ανέφερε για το άνοιγμα των δημοτικών τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. «Δεν μπορούμε να μείνουμε αποκλεισμένοι ως κράτος» είπε για τον τουρισμό. «Κρατώντας κάποιες διαδικασίες λογικές θα μπορέσουμε να έχουμε επανεκκίνηση στον τουρισμό, με δειγματοληπτικούς ελέγχους, τήρηση μέτρων προστασίας στα ξενοδοχεία, στην εστίαση, στις παραλίες, στις πισίνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης. Παράλληλα σημείωσε:  «Δεν μπορούμε να πούμε ότι η πανδημία είναι υπό γενικό έλεγχο. Υπάρχει άγχος πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» επισήμανε ο κ. Δημόπουλος, ενώ πρόσθεσε «Για να εξαφανιστεί πλήρως ο κορωνοϊός είναι δύσκολο» τόνισε. «Ενδεχομένως να παραμείνει και να επιστρέψει προς το φθινόπωρο» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζουμε πως, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, οι περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι τρεις ενώ συνολικά οι νοσούντες στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 2.906. Οι νεκροί αυξήθηκαν στους 175 καθώς έφυγαν από τη ζωή δύο συμπολίτες μας.  Τα τελευταία θύματα του ιού στη χώρα μας είναι δύο άνδρες. Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε σήμερα το μεσημέρι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 175. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άντρα 83 ετών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Κατά πληροφορίες είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα σε καρδιά και πνεύμονες. Νωρίς το πρωί ακόμη ένας θάνατος καταγράφηκε στο «Αττικόν». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για έναν 78χρονο άντρα με υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments