Διεθνή

ΗΠΑ – ΠΟΥ: Ανακοίνωσε τη διακοπή των σχέσεων ο Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ – ΠΟΥ: Ανακοίνωσε τη διακοπή των σχέσεων ο Ντόναλντ Τραμπ
ΗΠΑ - ΠΟΥ: Το «διαζύγιο» των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας γνωστοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΗΠΑ – ΠΟΥ: Την οριστική διακοπή των σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ανακοίνωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε την Κίνα για την εξάπλωση της πανδημίας, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η χώρα του διακόπτει τις σχέσεις τους με τον Οργανισμό.

Μάλιστα σημείωσε πως η αμερικανική χρηματοδότηση θα διατεθεί σε άλλους φορείς της δημόσιας υγείας.

«Σήμερα θα τερματίσουμε τη σχέση μας με τον ΠΟΥ», ανακοίνωσε ο Τραμπ το βράδυ της Παρασκευής, σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο. Επιπλέον, υπογράμμισε πως ο ΠΟΥ «πιέστηκε» από την Κίνα για να παραπλανήσει τον κόσμο σχετικά με τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας πως οι νεκροί σε όλο τον κόσμο από την COVID-19 είναι εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ στις ΗΠΑ ανέρχονται σε περίπου 100.000.

Υπενθυμίζεται, πως ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εδώ και μέρες είχε τονίσει πως θα επανεξετάσει το εάν η χώρα του θα παραμείνει μέλος του ΠΟΥ ή όχι εάν δεν υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές στον Οργανισμό. «Εάν ο ΠΟΥ δεν δεσμευθεί σε μείζονες ουσιαστικές βελτιώσεις εντός των επόμενων 30 ημερών, θα καταστήσω την προσωρινή αναστολή της χρηματοδότησης των Ηνωμένων Πολιτειών προς τον ΠΟΥ μόνιμη και θα επανεξετάσω το εάν θα παραμείνουμε μέλος του οργανισμού», διεμήνυσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου στην τελευταία παράγραφο τετρασέλιδης επιστολής που απηύθυνε στον επικεφαλής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments