Πολιτική

Μιχαηλίδου παιδικοί σταθμοί: Έτσι θα λειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου – Εν αναμονή της σχετικής εγκυκλίου

Μιχαηλίδου παιδικοί σταθμοί: Έτσι θα λειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου – Εν αναμονή της σχετικής εγκυκλίου
Μιχαηλίδου παιδικοί σταθμοί: Μέσα στην ημέρα θα κυκλοφορήσει εγκύκλιος με τις προϋποθέσεις λειτουργίας, ενώ ήδη ο ΕΟΔΥ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του υπόμνημα με οδηγίες.

Μιχαηλίδου παιδικοί σταθμοί: Η υφυπουργός Eργασίας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται τις ανησυχίες που μπορεί να υπάρχουν για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών που αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, καθώς τα παιδιά είναι πολύ μικρά για να πειθαρχήσουν σε κανόνες, αλλά οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Παράλληλα η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι θα πρέπει οι γονείς να αποφεύγουν να μπαίνουν μέσα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και να μη δίνουν στα παιδιά παιχνίδια από το σπίτι, ενώ θα υπάρχουν οδηγίες και για τους εργαζομένους, όπως η τήρηση αποστάσεων για τα παιδιά κι ο τρόπος με τον οποίο θα μοιράζονται και θα παίζουν με τις μπάλες, για παράδειγμα.

Μέσα στην ημέρα θα κυκλοφορήσει εγκύκλιος με τις προδιαγραφές λειτουργίας, ενώ ήδη ο ΕΟΔΥ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του υπόμνημα με οδηγίες.

Αναφορικά με το επίδομα γέννας η κ. Μηχαηλίδου υπενθύμισε ότι η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ κατατίθεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που γίνεται η αίτηση. Για το έκτακτο βοήθημα 100-300 ευρώ που θα δοθεί στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, είπε ότι η καταβολή θα γίνει σήμερα. Τέλος αναφορικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι σε λίγες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για τις εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ τα Voucher θα δοθούν στους δικαιούχους τις επόμενες εβδομάδες.

Από την 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι ανοίγουν ξανά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία τους είχε ανασταλεί με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, για την αποφυγή της διασποράς και της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Ειδικότερα, με εγκύκλιο της κ. Μιχαηλίδου, στις 28 Μαΐου 2020, περιγράφονται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των δομών αυτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των παιδιών και του προσωπικού.

Συγκεκριμένα, οι προδιαγραφές, που ορίζονται και οι οποίες συντάχθηκαν, κατόπιν σειράς συνεδριάσεων με την ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων, εστιάζουν, μεταξύ άλλων, σε θέματα που αφορούν στην τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και αποστάσεων (1,5 μέτρου μεταξύ των παιδιών), την προσέλευση και τη μεταφορά των παιδιών, καθώς και τον επιμερισμό τους σε μικρές ομάδες ανά τμήμα και τη χρήση εξοπλισμού και παιχνιδιών. Τέλος, η εγκύκλιος περιλαμβάνει πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος για την αποφυγή της αναστολής λειτουργίας δομών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments