Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: 39 νέοι νεκροί και 738 κρούσματα

Γερμανία κορωνοϊός: 39 νέοι νεκροί και 738 κρούσματα
Γερμανία κορωνοϊός: Σχεδόν αμετάβλητοι είναι οι αριθμοί των νεκρών και των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο.

Γερμανία κορωνοϊός: Κατά 39 αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία τις τελευταίες 24 ώρες, φθάνοντας τους 8.489 συνολικά. Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 738 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό να ανέρχεται πλέον σε 181.196, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Οι αριθμοί των νέων θανάτων αλλά και των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι σχεδόν αμετάβλητοι σε σύγκριση με αυτούς που καταγράφονταν από το ινστιτούτο χθες (39 και 741, αντίστοιχα).

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να άρει στις 15 Ιουνίου την απαγόρευση που είχε εκδόσει για τα τουριστικά ταξίδια προς 31 ευρωπαϊκές χώρες, εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο dpa. Παράλληλα, σκοπεύει να χαλαρώσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στις 29 Ιουνίου, μία εβδομάδα νωρίτερα από όσο είχε σχεδιαστεί αρχικά.

Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό πως το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Lufthansa έκανε δεκτή τη συμφωνία που επετεύχθη αργά το βράδυ της Παρασκευής μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διάσωση της αεροπορικής εταιρείας, η οποία επλήγη σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποδέχεται τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το Βερολίνο έναντι της Επιτροπής προκειμένου η εταιρία να λάβει βοήθεια ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από το γερμανικό Οικονομικό ταμείο Σταθεροποίησης (WSF).

Η συμφωνία Βερολίνου – Βρυξελλών προβλέπει ότι η Lufthansa θα αποσύρει οκτώ αεροσκάφη από τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, ενώ θα παραιτηθεί από τα δικαιώματα απογείωσης και προσγείωσης (slots) για 24 πτήσεις που τους αναλογούν, προκειμένου να αποκατασταθεί η στρέβλωση που προκαλεί, κατά την Επιτροπή, η οικονομική ενίσχυση της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lufthansa, το πεδίο των προϋποθέσεων που απαιτούνται κατά την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιορίστηκε σε σχέση με τις αρχικές ενδείξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments