Διεθνή

ΗΠΑ επεισόδια: Χάος στο Ντιτρόιτ – Νεκρός 19χρονος

ΗΠΑ επεισόδια: Χάος στο Ντιτρόιτ – Νεκρός 19χρονος
ΗΠΑ επεισόδια: «Βράζουν» οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό. Ένας 19χρονος έπεσε νεκρός στο Ντιτρόιτ με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται.

ΗΠΑ επεισόδια: Δεν έχουν τέλος οι συγκρούσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ να εξαπλώνονται ραγδαία, έρχεται από το Ντιτρόιτ ένας ακόμα θάνατος. Όλα έγιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που ξέσπασαν στο Ντιτρόιτ μετά τη δολοφονία του Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη της Μινεσότα.

Εκπρόσωπος των Αρχών δήλωσε ότι κάποιος μέσα από ένα SUV άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών. Ο ύποπτος πάρκαρε το αυτοκίνητό του και άρχισε να ρίχνει στα τυφλά μέσα στο πλήθος.

Ήταν 23:30 το βράδυ της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ) στην περιοχή Greektown του Ντιτρόιτ, μια περιοχή με πολλά μαγαζιά και κέντρα διασκέδασης. Εκεί η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές. Κατά την εκπρόσωπο της αστυνομίας, στο θάνατο του 19χρονου στο Ντιτρόιτ δεν εμπλέκεται αστυνομικός. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τον πυροβολισμό αλλά είχε χάσει τη ζωή του.

Νέο βίντεο δείχνει τρεις αστυνομικούς να έχουν γονατίσει πάνω στον Φλόιντ ενώ δεν μπορεί να ανασάνει.

Την ίδια ώρα, νέα διάσταση στις αποκαλύψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ δίνει το βίντεο που έχει καταγράψει από άλλη γωνία περαστικός με την μοιραία προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν. Στο βίντεο φαίνονται τρεις αστυνομικοί να έχουν γονατίσει πάνω στον Φλόιντ ενώ αυτός ακούγεται να προσπαθεί να ανασάνει. «Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ» ικετεύει ο Φλόιντ τους αστυνομικούς λίγο πριν να χάσει τις αισθήσεις του. «Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω» προσπαθεί να ψελίσσει ο 46χρονος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments