Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης Τουρκία: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο

Άδωνις Γεωργιάδης Τουρκία: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο
Άδωνις Γεωργιάδης Τουρκία: Ηχηρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις και τα σενάρια που θέλουν τους γείτονες να ετοιμάζονται για γεωτρήσεις παραβιάζοντας την ελληνική ΑΟΖ έδωσε με δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Άδωνις Γεωργιάδης Τουρκία: Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η τουρκική εταιρία καταθέτει αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της αλλά ωστόσο δεν είναι. Οι περιοχές αυτές είναι: Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η εταιρία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια. Με αυτή την κίνηση της η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική, λέει ότι φτάνει εκεί η υφαλοκρυπίδα της και ζητά να κάνει έρευνες πετρελαίου κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ απαντώντας μεταξύ άλλων και στα σενάρια που θέλουν την Τουρκία να φιλοδοξεί να παραβιάσει τα χωρικά ύδατα και να ξεκινήσει παρανόμως κύκλο γεωτρήσεων. «Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, οι σύμμαχοι είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει» διαβεβαίωσε και πρόσθεσε: «Μην τσιμπάτε σε αυτά που κάνει ο Ερντογάν, είναι σε πάρα πολύ δύσκολη η οικονομία της Τουρκίας, η δημοτικότητα του Ερντογάν είναι χαμηλή, για πρώτη φορά χάνει εκλογές σε δημοσκόπηση για την προεδρία, προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας».

Εκτίμησε δε πως στην παρούσα φάση ένα θερμό επεισόδιο δεν θα αποτελούσε κάτι που θα χρειαζόταν η Τουρκία. «Αν πάει να σκάψει αυτό θα λειτουργούσε πράγματι ένα δεδομένο το οποίο πρέπει να αποτραπεί εφόσον πρόκειται για ΑΟΖ της Ελλάδας» τόνισε και πρόσθεσε ότι «δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή που αυτό που χρειάζεται η Τουρκία και η οικονομία της είναι ένα θερμό επεισόδιο. Ένα θερμό επεισόδιο ασφαλώς θα έβλαπτε την Ελλάδα, και την προσπάθεια της να ανακάμψει, αλλά η Ελλάδα είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και έχει μια ολόκληρη Ευρώπη πίσω με πακέτα και μια οικονομία αρκετά προστατευμένη, ενώ στην Τουρκία η λίρα έχει πάρει την κάτω βόλτα και η οικονομία της έχει βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού».

«Όσο δυναμώνει η οικονομία της Ελλάδας δυναμώνει και η Ελλάδα, ο Ερντογάν έχει κάθε συμφέρον να μας βάλει σε περιπέτεια για να εμποδίσει αυτή την πρόοδο, και εμείς έχουμε κάθε συμφέρον να μην τσιμπήσουμε εύκολα» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments